Volkswagen va concedia 4.000 de angajați în urma investițiilor în digitalizare: nemții susțin că vor crea 2.000 de joburi noi în următorii 4 ani

de Paul Cosma
Vineri, 07.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că va concedia 4.000 de angajați care nu sunt implicați în activitatea de producție, în urma unor investiții de 4 miliarde de euro în proiecte de digitalizare. Nemții susțin că vor crea 2.000 de joburi noi în următorii 4 ani.

Costurile cu forța de muncă sunt un motiv de îngrijorare pentru grupul Volkswagen, care dorește să-și eficientizeze operațiunile într-un timp cât mai scurt, astfel încât să atingă o marjă de profit de 6% în următorii 4 ani.

Digitalizarea se află pe lista de priorități de la VW, nemții urmând să investească 4 miliarde de euro în astfel de proiecte, până în 2023. În consecință, VW spune că va concedia 4.000 de angajați din segmentele de non-producție.

În schimb, VW promite că va crea 2.000 de joburi noi ca urmare a digitalizării companiei, în următorii 4 ani.

Brandul Volkswagen numără aproximativ 185.000 de angajați dintr-un total de 663.000 la nivelul grupului. În 2016, nemții au semnat un acord prin care s-au angajat că vor tăia 30.000 de joburi la nivel global, astfel încât să obțină economii anuale de 3 miliarde de euro.

Via VW

Comentarii (1)

  • De aia n-au fost capaibili sa scoata Golful VIII? Din cauza investitiilor in digitizare? :))))
    Never ceases to amaze me, this hoax. Ups, this company! :)
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru