Volkswagen vrea să convertească două fabrici pentru producția de mașini electrice: sunt vizate uzinele germane din Emden și Hanovra

de Paul Cosma
Marti, 06.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen vrea să convertească fabricile sale din Emden și Hanovra (ambele în Germania), astfel încât acestea să construiască mașini electrice, potrivit unui plan al grupului ce va fi făcut public pe 16 noiembrie, susține presa germană.

Platforma modulară MEB, dedicată mașinilor electrice care vor rezulta din dezvoltarea conceptelor Volkswagen ID și ID Buzz, este gata să fie folosită de grupul german pentru proiectul ambițios de lansare a viitoarelor modele cu emisii zero.

Grupul Volkswagen anunța recent că are în plan să construiască 10 milioane de mașini electrice pe noua platformă modulară MEB, proiect în care vor fi incluse și viitoare modele de la Skoda, Seat și Audi.

Pentru acest lucru, Volkswagen ar urma să transforme două dintre fabricile sale din Germania pentru a începe producția de mașini electrice. Planul ar urma să fie prezentat public pe 16 noiembrie, iar uzinele vizate sunt cele din Emden și Hanovra, potrivit presei germane.

În prezent, fabrica VW din Emden se ocupă de producția modelului Passat. Vânzările din acest segment au avut de suferit în ultima perioadă, în urma unei cereri mai mari pentru SUV-uri din partea clienților, astfel că fabrica ar putea să fie reconfigurată.

La fabrica VW din Hanovra sunt produse vehicule comerciale, printre care și o versiune electrică pentru Crafter, alături de modelele Amarok și Tiguan.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru