Volvo va participa în Campionatul Mondial de Turisme (WTCC)

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.10.2010
Într-un comunicat oficial emis astăzi, Volvo a anunţat că modelul C30 DRIVe, care a alergat până în prezent în STCC, va debuta şi în Campionatul Mondial de Turisme WTCC.

După ce a participat cu succes în cadrul Campionatului Suedez de Turisme, unde a ieşit de altfel şi triumfător, Volvo ţinteşte o competiţie de nivel mai înalt. Constructorul scandinav plănuieşte participarea în ediţia de anul viitor a Campionatului Mondial de Turisme cu modelul C30 DRIVe al echipei Polestar.

Modelul va alerga în toate etapele competiţiei pentru a pregăti terenul unui debut oficial Volvo în WTCC 2012. Oficialii au recunoscut că sezonul 2011 nu va fi decât unul de încercare, Polestar străduindu-se să adune cât mai multe informaţii şi să se adapteze condiţiilor de cursă. Debutul lui C30 DRIVe Polestar va avea loc pe 31 octombrie la Okayama, în cadrul penultimei curse a sezonului 2010.

Volvo nu este la primul contact cu lumea motorsportului, casa din Goteborg reuşind să cucerească titluri în ETCC cu modelul 240 şi în BTCC cu S40. Nu lipsesc nici victoriile în STCC, campionatul suedez de turisme, cu 840, S40, S60 şi noul C30.

via | Volvo

Comentarii (3)

  • @admin
    E un Ford , nu un Volvo :)
    2 12
  • @Dpp fii mandru, si dacia ta e renault hehe
    7 1
  • @123
    Era vorba de poza. Initial comentul avea subiectul @poza , dar l-am "corectat" eu repede inainte sa comit. Intre timp au corectat si ei poza.

    Dacia este in continuare Dacia . Daca era Renault , s-ar fi numit Renault. Valabil si pentru Skoda ta :P

    Ca si paranteza Volvo au fost cumparati de Geely , nu mai sunt sub umbrela Ford de ceva vreme. Inainte sa incerci sa pari inteligent , mai documenteaza-te...
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru