Volvo pregăteşte XC30, viitorul rival al lui BMW X1

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 04.01.2011
Dezvoltarea lui Volvo S40 a fost sistată pentru un an şi jumătate pentru a-i face loc lui XC30, un SUV compact care va debuta în 2013 şi va rivaliza modele precum BMW X1, Audi Q3 şi Mercedes-Benz GLC.

Suedezii de la Volvo au prioritizat dezvoltarea unui SUV entry-level, care s-ar putea numi XC30. Modelul va debuta pe piaţă până la finele anului 2013 şi va rivaliza viitoarele Mercedes-Benz GLC şi Audi Q3, alături de actualul BMW X1, bineînţeles. Viitorul XC30 este bazat pe platforma lui C30 şi este destinat clienţilor tineri. La fel ca în cazul lui XC60, modelul este destinat să atingă un nivel mare de profitabilitate, iar preţul redus ar trebui să îl ajute să îl depăşească pe modelul menţionat anterior la vânzări, deşi este bestseller-ul gamei în acest moment.

La nivel estetic, modelul va avea o înfăţişare compactă şi va prelua o bună parte din faţa lui XC60. Lungimea lui XC30 va fi de 4.350 milimetri, iar modelul va oferi cinci locuri şi va avea un plus de dinamism şi un interior superior rivalilor săi. Accelerarea dezvoltării lui XC30 vine cu preţul întârzierii lansării lui S40, model a cărei renaştere a fost trasă pe dreapta pentru încă 18 luni în speranţa că vor avea toată echipa de ingineri liberă pentru dezvoltarea rapidă şi eficientă a noului model.

Volvo XC30 ar putea fi oferit în două versiuni, una dintre acestea având ampatamentul mărit. Respectiva versiune va fi vândută pe piaţa din China, unde modelele de acest gen sunt mai atractive dacă au un ampatament mare.

Cei de la Volkswagen au o strategie similară în cazul lui Tiguan, model care are un ampatament cu 115 milimetri mai mare în China.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • Tarziu...
    Cam tarziu la sfarsitul lui 2013, asa au facut si cu xc90, l-au lansat in 2002 cand ML exista pe piata de 4 ani si X5 de 3 ani, iar acum cu criza au anuntat ca renunta la un succesor pt XC90, mare pacat, din punctul meu de vederea a fost o masina f reusita
    7 0
  • Florin bavarezu
    @volvo
    Ei sa pregătească rival pentru Gelly si SansunYoung ca deja aparțin galbejitilor, BMW si cu treapta R își bate joc de ASA rasuri.
    1 8
  • cor
    mai baiatule cu@VOLVO BMW NUSE COMPARA CU VOLVO CHIAR DACA E FACUT DE INDIENI .BMW RASURI DE MASINI
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru