Volvo este gata să livreze primele unităţi C30 electrice

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.09.2010
Prima flotă de 10 exemplare Volvo C30 BEV este pregătită să îşi întâmpine şoferii. Testul va începe până la finele acestui anotimp.

Suedezii de la Volvo au anunţat că au construit deja primele unităţi C30 BEV şi că livrările pot începe cât de curând. Proiectul de vehicule electrice al Volvo Cars cuprinde 250 de exemplare, iar primele zece unităţi sunt gata şi pot ajunge la Goteborg Energi până la finele acestui anotimp. Volvo va colabora doar cu flote pentru testarea noului său vehicul electric, procedura fiind normală în lumea auto.

Potrivit specialiştilor de la Volvo, 90% din navetiştii europeni ar putea să folosească un asemenea vehicul electric în fiecare zi. Dacă Volvo C30 BEV este încărcat doar cu energie obţinută din surse regenerabile, modelul ar emite zero grame de CO2 pe întreaga sa durată de folosinţă. Tocmai de aceea, cei de la Volvo colaborează cu o companie producătoare de energie electrică pentru a găsi modalităţi de îmbunătăţire a acestui model.

Volvo C30 BEV este echipat cu un singur motor electric, care angrenează roţile faţă şi este amplasat în locul propulsorului cu ardere internă. Modelul are o viteză maximă de 130 km/h şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 10.5 secunde.

Autonomia acestui model este de 150 de kilometri în condiţiile unei încărcări complete. Încărcarea se face de la priza de curent alternativ şi durează aproximativ opt ore.

Via | Globalmotors 

Comentarii (1)

  • Cam slab
    de ani buni exista masini de tipul acesta, autonomie 100 mile, incarcare 8 ore, performante comune. parerea mea e ca e vorba doar de imagine aici.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru