Volvo recheamă în service 30.000 de maşini în toată lumea

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 22.06.2010
O problemă la nivelul cutiei de viteze cu şase rapoarte de pe C30, S40 şi V50 stă la baza unui recall Volvo la nivel mondial.

Esential

29.299 de maşini sunt afectate de recall-ul Volvo.

Suedezii de la Volvo au anunţat că vor rechema în service 29.299 de maşini din cauza unor posibile probleme la nivelul cutiei de viteze. În discuţie sunt unele dintre modelele C30, S40 şi V50 produse în 2009 şi 2010.

"Maşinile fac parte din loturile MY (Model Year) 2010 şi 2011 echipate cu transmisia manuală cu şase rapoarte. O defecţiune la nivelul mecanismelor schimbătorului ar putea să cauzeze o blocare a acestuia, împiedicându-l pe cel de la volan să schimbe vitezele", a anunţat Per-Aake Frijsberg, purtatorul de cuvânt al celor de la Volvo.

Conform oficialilor Volvo, nu s-a înregistrat până acum niciun incident cauzat de posibila defecţiune a cutiei de viteze cu şase rapoarte. Toţi clienţii ale caror maşini intră sub incidenţa acestui recall vor fi anunţaţi de reprezentanţii importatorului oficial Volvo, reparaţiile urmând să aibă loc pe cheltuiala producătorului.

via | reuters

Comentarii (5)

  • :)
    Au inceput sa le placa recallurile la firmele astea de masini?
    2 2
  • ?
    loganul oare cat ar avea pe buneeeeeeeeeee
    1 3
  • @Automarket
    Daca sunt 29 000 de masini, de ce ati scris ca sunt 30 000? puteati sa fiti impartiali si sa scrieti ca aproape 30 000 sau sub 30 000. Pe auto.motor.und.sport au scris 29 000 de masini, si ei sunt cam impotriva suedezelor....
    3 1
  • Daca ar fi declarate toate "recall"-urile denumite evaziv pe la reprezentante "campanii / actiuni de service" sau chiar "promotii" in prima instanta ar scadea brusc vanzarea de masini noi...

    Nimic nou.


    Nu am vazut o campanie mai reusita ca cea din ultimele 6 luni inceputa cu Toyota si care parca are scopul de a ne familiariza si a ne obisnui ca si cum ar fi normal ca masinile sa aiba "recall-uri.

    Masinile nu mai sunt a doua chestie ca valoare pe care o cumpara intr-o viata op mare parte a populatiei ci au devenit bunuri de larg consum si s-a trecut la productia de masa care se consuma precum mancarea fast-food.

    Jalnic...
    4 0
  • di Livio
    hm
    mda...insi in consecinta vor recomanda cutia automata! Tendinta e aproape globala: majoritatea constructorilor auto au ce au cu transmisia manuala si vor sa ne bage DSG, multitronic, sentronic si alte tampenii din astea pe gat! Intr-un articol de acum 2 saptamani un oficial Volvo declara ca au de gand sa renunte la cutia manuala in maxim 5 ani! Asta sa fie oare?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru