Vuhl 05, primul supercar din Mexic, debutează la Goodwood

de Sebastian Toma
Miercuri, 03.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mexicanii de la Vuhl au prezentat primele imagini ale supercar-ului 05, model pe care îl vor prezenta la Festivalul Vitezei de la Goodwood.

Urmareste Automarket
VUHL, compania mexicană care vrea să producă primul supercar al ţării, a dezvelit astăzi primul său model: 05. Modelul va alerga la Festivalul Vitezei de la Goodwood şi se mândreşte cu un motor 2.0 EcoBoost de la Ford. Strategia, însă, pare să fie preluată direct de la Lotus, modelul fiind optimizat pentru a avea o masă cât mai redusă şi pentru a obţine performanţe de top, fără ca acesta sa nu poată fi condus pe drumurile publice.

Vuhl 05 este asamblat în Mexic, dar caroseria sa este produsă în Canada.

Cei de la Vuhl au deja parteneriate semnate cu Michelin, Multimatic şi Ford pentru o înţelegere de livrare de componente necesare noului lor supercar. Pentru moment, ştim doar că motorul 2.0 EcoBoost livrează 285 CP şi că modelul este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3.7 secunde. Transmisia este o manuală cu şase trepte, iar masa modelului este mai mică de o tonă.

Prezentarea a avut loc într-un cadru select, în Londra, unde au fost prezenţi, pe lângă fondatorii mărcii – Guillermo şi Iker Echeverria şi Alberto Chapa, alături de invitaţi de marcă precum Sir Stirling Moss, preşedintele Fundaţiei FIA – Tim Keown şi numeroşi oaspeţi VIP. Vuhl este acronimul de la ”Vehicles of Ultra High-performance and Lightweight”. Compania este fondată de fraţii Iker şi Guillermo Echeverria, care au în spate experienţa din trei decenii de competiţii GT a tatălui lor, Guillermo Echeverria senior.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Deci va fi ceva masina gen Ariel Atom sau altele asemanatoare.
    In privinta performantelor... daca pe 1.0 sa scos 125cp..., din 2.0 vor scoate minim 300cp, putere care combinata cu o caroserie usoara face minuni.
    13 0
  • cica supercar!!!!!
    alta aiureala de masina......
    un fel de track-car cu motor modest.........
    3 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru