Webber a pilotat pentru prima oară prototipul Porsche pentru Le Mans

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber a efectuat primul test la volanul prototipului Porsche cu care va concura în Campionatul Mondial de Anduranţă în sezonul 2014.

Prima mea zi în acest proiect fascinant a fost o experienţă intensă pentru mine.

Mark Webber
Pilot Porsche
Mark Webber a participat marţi la o sesiune de teste pe circuitul de la Algarve din Portugalia în cadrul căreia a concurat pentru prima oară la volanul prototipului cu care Porsche va aborda Campionatul Mondial de Anduranţă la clasa LMP1.

Australianul este sub contract cu Red Bull Racing până în ultima zi a acestui an, însă a primit acordul echipei de a participa la test. La finalul zilei, Webber a admis că este încântat de experienţa pe care a avut-o la volanul maşinii care nu a primit încă un nume oficial.

"Prima mea zi în acest proiect fascinant a fost o experienţă intensă pentru mine şi aş vrea să le mulţumesc celor de la Red Bull pentru că mi-au oferit şansa să mă alătur proiectului atât de devreme. Acesta este un pas important pentru noi toţi. Îmi permite să mă integrez mai repede cu echipa şi să contribui la dezvoltarea maşinii de LMP1", a declarat el în cadrul unui comunicat de presă.

În cadrul testului, Webber a evaluat în special suspensiile şi pneurile furnizate de producătorul francez Michelin.

Webber a mai fost înscris în Cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1998 şi 1999, însă nu a luat startul în niciuna dintre ediţii din cauza unor defecţiuni tehnice la maşină.

Via Porsche

Comentarii (1)

  • Cursa din 2014 se anunta fenomenala ! Sper ca Porsche sa castige, dar in 2014 va fi foarte greu cu Audi si Toyota . In plus ieri s-a confirmat ce se specula de cateva luni si anume cei de la Porsche vor utiliza un motor in 4 cilindri ( http://www.autoblog.com/2013/12/11/porsche-lmp1-4-cyl-hybrid-powertrain/#aol-comments ) ! Ca si la rivalii directi motorul va fi acompaniat de un sistem hibrid , insa Toyota utilizeaza un V8 aspirat pe benzina iar Audi un V6 TDI . Daca vor castiga din prima cu un motor in 4 cilindri, impactul mediatic va fi imens ! In plus va incuraja si alti producatori auto ( in marea lor parte generalisti ) sa vina la Le Mans cu prototipuri LMP1 echipate cu motoare in 4 cilindri .
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru