Wolfgang Durheimer, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare Audi, a părăsit compania

de Sebastian Toma
Vineri, 21.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Audi, Wolfgang Durheimer, a părăsit compania din Ingolstadt. Acesta a fost înlocuit de Ulrich Hackenberg, omologul său de la Volkswagen.

Esential 1985 este anul în care Ulrich Hackenberg s-a alăturat mărcii Audi.
Wolfgang Durheimer, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare al mărcii Audi, a părăsit compania germană. Durheimer a fost CEO-ul mărcilor Bentley şi Bugatti şi conducea departamentul tehnic al mărcii Audi din luna septembrie a anului trecut. Mulţi îl vedeau pe Durheimer drept succesorul lui Martin Winterkorn, CEO-ul actual al concernului Volkswagen.

În trecut, Wolfgang Durheimer a lucrat la BMW şi Porsche. Reprezentanţii Audi nu au comentat plecarea lui Durheimer, dar surse bine plasate din cadrul mărcii susţin că plecarea sa este legată şi de reticenţa de a urmări o strategie pentru dezvoltarea vehiculelor 100% electrice. Afirmaţia sursei respective este întărită şi de faptul că proiectele A2 Etron şi A8 Etron au fost abandonate, iar Durheimer susţinea cu putere sistemele de propulsie hibride plug-in.

Durheimer considera că acestea sunt mai avantajoase pe termen lung în materie de emisii de CO2.

Urmareste Automarket
Conducerea concernului Volkswagen nu a stat cu mâinile în sân, găsind deja un înlocuitor pentru Durheimer. Vorbim despre Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de dezvoltare de la Volkswagen, proaspăt "uns" în funcţia de conducere din cadrul mărcii Audi. Noul şef al departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Audi a făcut parte din centrul de dezvoltare tehnică începând cu februarie 2007, dar cariera sa la Audi a început în 1985, acesta devenind ulterior responsabilul de proiect pentru întreaga gamă Audi.
Hackenberg s-a mutat apoi, la Volkswagen, Bentley şi la Audi, revenind apoi la marca din Wolfsburg.

Via Autocar

Comentarii (7)

  • O fi plecat ca nu sunt fiabile!!?
    15 14
  • S-a lamurit!
    11 15
  • A plecat fiindca nu s-a inteles cu Winterkorn. Ala a zis sa treaca direct la electrice, asta a zis sa treaca mai intai la hibride si apoi la electrice. Ramane de vazut care are dreptate.
    16 2
  • antonny
    Are unde sa se duca .....si pe banii mai multi.....
    4 2
  • @ Automarket
    Este necesar un update la aceasta stire . Wolfgang Dueheimer nu a parasit VW Group ci v-a primi un nou post in cadrul grupului ( http://www.reuters.com/article/2013/06/21/audi-volkswagen-idUSL5N0EX1KT20130621 ) .
    3 1
  • Se duce sef la Qoros si in 5 ani depaseste Renault la nivel mondial!
    2 0
  • Nu are dreptate nici Winterkom nici Wolfgang, cea mai mare dreptate o are @gelu, el stie mai bine cum e cu strategiile la nivel inalt, daca ar fi el acolo al decalnsa momentul ACUmMal electricelor, fara discutie, cine nus te de acord va fi concediat.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru