Zagato Lamborghini 5-95, modelul considerat iniţial a fi doar un concept, a primit o versiune de serie

de Sebastian Toma
Joi, 07.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carosierul italian Zagato va construi patru exemplare de serie ale modelului 5-95, bazat pe Lamborghini Gallardo. Primul dintre acestea este galben şi a fost prezentat oficial astăzi.

Esential 5 unităţi Lamborghini Zagato 5-95 vor exista odată ce va fi construit ultimul exemplar.
Lamborghini Zagato 5-95, un model construit de carosierul italian pe platforma lui Gallardo şi expus la Villa d'Este cu ocazia aniversării a 95 de ani de la fondarea mărcii italiene, a devenit un supercar de serie. Iniţial, exemplarul portocaliu expus la Pebble Beach era considerat o maşină unicat, care nu are nicio şansă să fie fabricată în serie şi a fost vândut unui colecţionar. Acum, reprezentanţii Zagato au prezentat al doilea 5-95 de serie, care va fi însoţit ulterior de alte trei unităţi. Exemplarul prezentat astăzi este de culoare galbenă cu un finisaj perlat şi este deja achitat de un colecţionar care a ales să rămână anonim, în timp ce clientul primei maşini este Albert Spiess.

Zagato Lamborghini 5-95, o creaţie pentru aniversarea de 95 de ani de existenţă ai companiei milaneze, a debutat la Villa d'Este

Zagato 5-95 este construit pe platforma lui Gallardo LP570-4 şi prezintă toate trăsăturile clasice ale modelelor realizate de carosierul italian.

Astfel, plafonul are două umflături care să acomodeze căştile celor doi pasageri, parbrizul este prelungit într-un mod care aminteşte de Lancia Stratos, iar fantele laterale de aerisire amintesc de bătrânul concept Raptor din 1996, bazat pe Lamborghini Diablo. Posteriorul modelului se remarcă prin bara de protecţie spate şi felul în care integrează evacuarea finală, stopurile cu LED-uri şi fanta de aerisire montată deasupra lunetei.

Proprietarul Spyker Cars a cumpărat carosierul Zagato

Legătura cu Gallardo este evidentă din acest unghi.

Zagato TZ3 Stradale - un Dodge Viper în haine de Alfa Romeo

Urmareste Automarket
Modelul Gallardo LP570-4 a fost ultima versiune a supercarului din Sant'Agata înainte de lansarea lui Huracan, înlocuitorul său.
La fel ca Gallardo, Huracan are un motor V10 aspirat, însă unitatea de 5.2 litri livrează acum 610 CP la 8.250 rpm şi 560 Nm la 6.500 rpm, pe lângă faptul că respectă normele Euro 6. În premieră pentru Lamborghini, modelul beneficiază de o transmisie cu două ambreiaje, denumită "Lamborghini Doppia Frizione", care are şapte trepte şi livrează puterea celor patru roţi.

Lamborghini: vânzări în creştere în 2013 şi 1000 de comenzi primite pentru Huracan

Via WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru