Zagato TZ3 Stradale - un Dodge Viper în haine de Alfa Romeo

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 28.04.2011
Zagato a dezvăluit cea de-a patra extensie a gamei TZ. Botezat TZ3 Stradale, modelul beneficiază de un tren de rulare şi propulsie al vechiului Dodge Viper ACR.

Până când vom asista la primul Dodge Viper produs de alianţa Fiat-Chrysler, trebuie să ne mulţumim cu cea mai nouă creaţie a casei de design Zagato. Carosierul a expus, aşa cum a promis în urmă cu câteva luni, conceptul TZ3 Stradale, un nou omagiu adus brandului Alfa Romeo.

Deşi mulţi ar fi tentaţi să creadă că avem în faţă un model complet italian, Zagato a folosit trenurile de rulare şi de propulsie ale vechiului Dodge Viper ACR, peste care a aşezat o caroserie din fibră de carbon, modelată în stilul Alfa Romeo. Chiar dacă nu vorbim despre un model italian pur, liniile trasate de Zagato şi inspirate de conceptul Perana Z-One, aniversează cum se cuvine venerabila vârsta a divizionarei Fiat.

Cel de-al patrulea model al gamei TZ, după TZ, TZ2 şi TZ3 Corsa (dezvăluit anul trecut la Vila d'Este) nu va rămâne doar în fază de concept. Zagato promite că noul Stradale va fi produs în nouă exemplare, suficient pentru a sublinia exclusivismul modelului.

Primul exemplar a fost deja rezervat pentru colecţionarul american Eric King, următoarele două urmând să ajungă în Japonia şi Europa.

Restul de şase unităţi încă îşi aşteaptă proprietarul. 

via | autoblog

Comentarii (3)

  • nitnelaV
    :D
    mai degraba TRV
    2 1
  • nitnelaV
    TRV...TRV:))))))))))))))
    TVR
    3 0
  • Daca mai trebuie spus inca o data
    Sunt superbe.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru