Zvonuri: Un producător auto german ar putea deschide o fabrică în vestul României

de Sebastian Toma
Joi, 18.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Preşedintele Asociaţiei Economice Germano-Române Arad, Manfred Engelmann, susţine ipoteza care anunţă că un producător de automobile din Germania ar putea investi în România, titrează Economica.net.

Manfred Engelmann, preşedintele Asociaţiei Economice Germano-Române Arad, susţine că zvonurile care vizează o investiţie a unui constructor de automobile german în România nu este o simplă speculaţie, titrează Economica.net citând corespondenţii Mediafax. Engelmann susţine că vor urma investiţii noi din partea germanilor în zona de vest a României, deoarece ţara noastră este, în continuare, o ţară "foarte interesantă pentru investitorii germani". Zona Aradului ar fi favorizată în vederea acestei investiţii datorită localizării sale, explică Engelmann.

Cu cinci ani în urmă, Guvernul anunţa că se află în discuţii cu germanii de la Daimler. La vremea aceea, constructorul din Stuttgart luase în considerare dezvoltarea unei fabrici în ţara noastră, dar planurile sale de investiţie pe tărâm mioritic au fost abandonate rapid, atât din cauza imposibilităţii autorităţilor de a păstra confidenţialitatea în privinţa negocierilor, cât şi din cauza ofertei mai bune făcute de vecinii din vest, ungurii, care le-au asigurat un sit de top la Kecskemet, un oraş situat la mai puţin de 100 de kilometri de Budapesta.

Urmareste Automarket
În urma declaraţiilor lui Engelmann, nu este clar de ce ar trece nemţii de la Daimler în România pentru a face o investiţie, după ce au deja un sit de producţie în Ungaria şi ar putea primi facilităţi suplimentare de la vecinii de la Vest.
Premierul României, Victor Ponta, a declarat recent că este vorba despre un domeniu "foarte drag" României, în care lucrează deja doi mari producători importanţi.

Via Economica.net | Mediafax

Comentarii (5)

  • Da-le Doamne minte guvernantilor sa nu se mai impuste singuri in picior ca data trecuta. Poate cineva o sa inteleaga odata ca se pot face bani cu lopata in mod cinstit, mai putin la inceput dar foarte multi in timp indelungat. Ba chiar si respectand legea !
    Mult succes oricui ar veni dintr-o tara civilizata si prospera.
    41 4
  • unii vorbesc de Audi...altii de Opel
    13 5
  • BaditzaEx
    hai sa nu mai vorbim si sa facem !!!
    romanul e ca tiganul, se lauda, nu face nimic si se ineaca prosteste la mal

    @zarnesteanu, daca ar intelege mai curand si ( in privinta politicienilor cel putin ) ar sti cum sa si puna in aplicare, am fi de departe cea mai puternica tara din regiune la ce potential si resurse avem, numai ca tare mi-e, ca tara asta ca sa se mai poata redresa si construi 100km de autostrada ( macar in 3 - 5 ani ) este nevoie sa se instaureze legea martiala , caci astazi observam Tokes ala ( care lupta impotriva statului de vreo 30 de ani - par example ), decorat cu steaua Romaniei si finantat cu vreo 3 mil de euro din instutiile vecinilor , nu pateste nimic, iar de alde Videanu, Vanghelie ( si as putea enumera cel putin numele a cel putin 10 politicieni murdari, pentru fiecare litera a alfabetului ) nu se face nimic !!!
    28 1
  • Robert
    Romanii sunt hoti ! Intr-un an au furat 3.000.000 componente de mecanica fina din fabrica Delphi.Acest lucru a contribuit la inchiderea fabricii.La Mioveni fac greva si cer salarii de nesimtire pentru Romania.Salariul minim este 1800 ron(probabil la femeia de serviciu).|In plus fura de rup,este plin pamantul de piese si componente Dacia,componente ce nu se pot fura decat din fabrica.
    Vrem progres? Ne trebuie civilizatie.Altfel suntem si vom ramane o tara sh,de mana a doua !
    22 3
  • @AM ...

    "Zvonuri: Un producător auto ..."

    pai mai oameni buni ! voi ati ajuns pe post de zvonaci acuma ?
    Fiti va rog seriosi ! Faceti articole cum stiu ca stiti, iar de nu mai aveti "teme" ... mai bine nu scrieti doar asa de "amoru' artei" .... nu va fie cu suparare ...

    drumuri bune tuturor !
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru