Drivetest Opel Insignia (2008-2013)

2.0 BiTurbo CDTI 195CP MT6 Start/Stop 4X4
Opel Insignia (2008-2013) zoom
de Mircea Meșter
Vineri, 24.02.2012
Pas în doi

Ce faci atunci când modelul pe care l-ai lansat acum trei ani are nevoie de un impuls în vânzări, dar nu ai nevoie de un facelift generos pentru că maşina arată încă foarte modern şi reuşeşte să bată majoritatea modelelor din segment la acest capitol? Răspunsul este simplu: încerci un "facelift" tehnic aducând îmbunătăţiri majore pe motoarele şi tehnologia deja existente sau introducând în ecuaţie noi motoare atrăgătoare. Aceasta este soluţia aleasă de Opel pentru Insignia. Iar în mijlocul soluţiei stă un nou motor performant şi economic în acelaşi timp: 2.0 BiTurbo de 195 de cai. Două turbine, câte un intercooler pentru fiecare dintre acestea (premieră în industrie), performanţe de top şi consum redus. Peste toate vine opţiunea şasiului SuperSport de pe OPC alăturat unui sistem 4x4 care transformă maşina într-un sedan sportiv diesel.

Opel Insignia (2008-2013)
2.0 BiTurbo CDTI 195CP MT6 Start/Stop 4X4

  • Pret de pornire 20.565 €
  • Pret model testat n/a €
  • Taxa auto n/a €
  • CUI SE ADRESEAZĂ?
  • FĂCUTĂ PENTRU
  • IZOLARE FONICA
  • COOLNESS EFFECT

Motor / Transmisie

Două turbine: una mică activată până la 1500 de ture. Alta mare, care se activează după 3000. Între 1500 şi 3000 rpm, cele două turbine lucrează concomintent pentru a dezvolta performanţe de top. La acestea se adaugă un cuplu maxim de 400 Nm disponibil între 1750 şi 2500 rpm (cu 80% din cuplu încă de la 1250 rpm) şi cei 195 de cai care se simt de la 4000 rpm. 

Tabloul de mai sus, unul destul de tehnic şi plin de cifre, se traduce pe şosea printr-un comportament dinamic excelent al noului motor BiTurbo de pe Insignia de la turaţii joase şi până înspre 3500 rpm. Nu vorbim de miţcări violente de trupe, ilogice într-o maşină de familie, ci de un comportament liniar, dar viguros, potent şi vizibil capabil. Undeva după 3700 de rotaţii pe minut, acolo unde diesel-urile intră în grevă şi ţipă de obicei cam degeaba, motorul celor de la Opel se calmează şi devine ceva mai reţinut. Nu c-ar fi nevoie să ajungeţi des în acea zonă a turometrului...

Cutia este manuala cu şase rapoarte pe care o regăsiţi şi pe versiunea de 160 de cai a motorului de 2.0 litri. Timonerie exactă, fără probleme reale.

Consum

Noul diesel BiTurbo nu va fi cel mai vândut motor pe motorină din gama lui Insignia, parţial din cauza preţului ridicat, dar în mod sigur va fi cel mai dorit. Explicaţiile vin direct prin cifrele de consum, unele foarte interesante pentru un astfel de motor. Deşi Insignia este cel mai greu model din segmentul mediu diesel +180 de cai putere (cele 120 de kilograme ale sistemului 4x4 şi-au spus cuvântul în cazul versiunii testate), modelul german afişează cel mai bun consum. Astfel, cu 5.4 litri/100 km în regim mediu mixt, Insignia BiTurbo CDTI reuşeşte să bată Mondeo 2.2 TDCi (200 CP), Peugeot 508 2.2 HDI (204 CP), Renault Laguna 2.0 dCi (180 CP) şi Toyota Avensis 2.2 D-CAT (177 CP) şi să se claseze la egalitate cu Mazda 6 2.2CD (180 CP), chiar dacă acestea nu dispun de un astfel de sistem de tracţiune integrală.

În regim normal de rulare, cu un traseu foarte virajat desenat de Opel în jurul Lisabonei, maşina de test a afişat un consum mediu de 6.5 litri/100 km. Nu-i deloc rău. Evident, la acest rezultat a contribuit şi sistemul Start-Stop care şi-a făcut simţită prezenţa la semafoare. Acesta poate fi dezactivat cu ajutorul unui buton Eco aflat pe bord.

Performanţe

Dacă noul motor al celor de la Opel impresionează la capitolul consum, performanţele rămân puţin în spate faţă de concurenţii din segment. Astfel, cu 8.9 secunde pentru 0-100 km/h, Insignia BiTurbo CDTI nu reuşeşte să îi depăşească pe ceilalţi, masa proprie ridicată (1664 de kilograme) şi cilindreea redusă spunându-şi cuvântul la acest capitol. Chiar şi cu două turbine în posesie, motorul Opel se străduieşte să-şi bată greutatea pentru a-i prinde din urmă pe ceilalţi.

Lucrurile se schimbă când vorbim de viteza maximă a modelului. Cu 228 km/h, Insignia BiTurbo 4x4 îi depăşeşte pe Mazda6, Renault Laguna şi Toyota Avensis la acest capitol.

Partea bună în acest tablou? Dacă sistemul de tracţiune integrală trage la cântar şi taie din performanţe, acesta îşi arată suficient avantajele mai târziu, pe şosea.

Interior

Am regăsit aceeaşi Insignia cunoscută deja de câţiva ani de publicul din România. O maşină germană pentru care elementul inspiraţional, emoţional contează mai mult decât pentru mărcile compatriote. Vorbim de linii care au dat semnul revenirii Opel în prim-planul estetic german, demonstrând că emoţia poate să-şi facă loc fără probleme prin munţi de rigurozitate şi linii angulare.

Peisajul este şi mai plăcut când regăseşti o maşină plină-ochi cu toate elementele pe care le poate oferi Opel la acest moment. Spuneţi-i avantaj al jurnalistului, dar impresia pe care ţi-o face o maşină din care nu lipsesc decât foarte puţine opţiuni este direct proporţională cu impresia pe care o ai când ai un telefon atât de inteligent încât îţi face toate poftele tehnologice pe care le poţi enunţa. Chiar dacă acest lucru se întâmplă cu preţul unei armate de butoane şi comenzi care ocupă consola centrală, implicit cinci butoane rotative care au aproximativ aceleaşi dimensiuni.

După ce te obişnuieşti cu faptul că fiecare buton are funcţia sa, treci la materiale, iar aici nu prea ai multe de spus. Vorbim de calitate înaltă şi, în zonele în care plasticul îşi face apariţia, de texturi plăcute. 

Despre scaunele regasite pe Insignia se pot scrie pagini în şir, pentru a evidenţia ergonomia, confortul oferit la drum lung, forma atent studiată şi relaxarea pe care o simti atunci cand urci la volan. Senzaţia de confort este amplificată de o tapiţerie din piele fină. Daca vorbim despre spaţiu, singurele probleme pentru pasagerii de pe locurile din spate vor fi create de linia puternic arcuită a montanţilor posteriori, care micşoreaza distanţa între cap şi plafon, în special în cazul persoanelor care masoară peste 1.80 metri. Spaţiul oferit pentru picioare este însă suficient, trei pasageri putând călători în confort pe bancheta din spate. Daca mai adaugăm la toate acestea şi un portbagaj de 500 de litri, ecuaţia prinde contur.

Preţ de achiziţie

Preţurile noului Insignia BuTurbo CDTI nu sunt încă publice, ele urmând să fie cunscute în următoarea perioadă. Vorbim de un motor de ultimă generaţie, cu tehnologie avansată, care în mod sigur nu va fi pus la dispoziţie de Opel pentru un preţ foarte scăzut. Iar dacă "implantăm" teoretic noul motor în gama actuală de motorizări de pe Insignia, vedem că cea mai nouă versiune a modelului german se va ridica undeva în jur de 32-33 de mii de euro cu toate taxele incluse. Adică undeva la mijlocul plajei de preţuri pentru motoarele de cilindree şi putere apropiate. Pentru a ajunge la nivelul modelului testat de noi în Portgalia va trebui însă să scoateţi din buzunar câteva mii de euro în plus. Dar sistemul 4x4, şasiul SuperSport, suspensiile independente HiPerStrut şi sistemele tehnologice de generaţie nouă merită fără îndoială diferenţa de preţ.

Vom reveni asupra acestui punct de notare imediat după ce preţurile oficiale ale modelului vor fi comunicate în România.

Siguranţă

Ar fi fost o surpriză ca Insignia să nu se ridice la nivelul punctajului mediu la EuroNCAP. Iar modelul german şi-a făcut cu prisosinţă datoria la acest capitol. Acum, după aproape trei ani de carieră, unele elemente de siguranţă activă care au debutat pe Insignia se cizelează şi ajung la noi performanţe.

Exemplele sunt multe. Odată cu motorul BiTurbo, pe Insignia îşi fac debutul noua generaţie a sistemului Opel Eye (cu o cameră mai compactă, mai puternică, cu o nouă lentilă şi cu un nou procesor), noul Lane Departure Warning System (care acum poate "citi" chiar şi marcajele tipic româneşti, adică cele aproape şterse), noul Traffic Sign Recognition (care are acum capacitatea de a citi mai multe semne de circulaţie pe care le afişează între ceasurile de bord) şi nu în ultimul rând noul Following Distance Indicator, care calculează timpul în secunde între tine şi maşina din faţă. În plus, avem şi o nouă generaţie a pachetului Forward Collision Alert, care frânează în cazul în care tu eşti prea distrat la volan şi nu vezi că maşina din faţă a oprit în timp ce tu îţi căutai telefonul căzut sub scaun.

Ţinută de drum

Unul dintre punctele forte ale noului Insignia BiTurbo. Nu se datorează neapărat motorului, cât faptului că inginerii Opel au hotărât în sfârşit să împrumute şasiul SuperSport de pe OPC pe versiunile "pământene" ale modelului german echipate cu sistemul adaptiv de tracţiune integrală. Maşina a devenit ceva mai rigidă, dar posibilitatea de a alege între trei tipuri de setări ale suspensiei (Tour, Normal şi Sport), diferenţialul Sport şi suspensia HiPerStrut (direcţia se mişcă independent de braţul suspensiei) fac ca Insignia să se transforme complet. Adăugaţi la acestea şi jantele speciale de 20 de inch pe care le recunoşti imediat şi care au fost desenate special pentru a putea găzdui imensele etriere Brembo şi aveţi imaginea unei maşini de familie care în caz de nevoie şi de chef se poate trasforma într-un diesel performant. 

Iar dacă teoria sună bine, vă asigur că practica e la fel de inspirată în cazul lui Insignia 4x4. Maşina pare că stă pe şine în virajele luate cu aplomb, iar modul Tour te face să arăţi ca un tată care are grijă de familia sa. Partea bună e că maşina poate încăpea de acum şi pe mâinile unui viitor tată care nu trebuie să aibă grijă decât de cât, cum, unde şi de ce arată bine şi se comportă excelent pe şosea maşina sa. 

Vizibilitate

Luneta îngustă este deja o semnătură a lui Opel Insignia şi se regăseşte pe versiunile cu patru sau cinci uşi a modelului german. Chiar dacă acest element reuşeşte să-i imprime modelului german o linie inconfudabilă, vizibilitatea are de suferit în zona posterioară. Nu e nimic foarte deranjant, dar un prim contact cu maşina ar putea fi unul cu mici probleme pentru cei neobişnuiţi. Din fericire, noi am trecut deja prin majoritatea motorizărilor modelului german, deci ne-am călit.

Foarte interesant este faptul că, deşi Insignia vine cu monitor cu sistem de navigaţie extrem de exact şi de util, Opel nu a dotat Insignia cu o cameră pentru marşarier, astfel că trebuie să vă bazaţi pe deja clasicii senzori de parcare la manevrele în marşarier.

Tehnologie

Enumerarea sistemelor de care dispune Opel Insignia odată cu apariţia noului motor diesel BiTurbo a început deja la capitolul siguranţă, acolo unde am făcut cunoştinţă cu cele mai noi iterări ale sistemelor de siguranţă activă ale modelului german. Evident, la acestea se adaugă elementele tehnice încorporate de şasiul sportiv şi de suspensiile inovatoare. Iar motorul cu două turbine care au fiecare intercooler-ul propriu este, aşa cum am spus şi mai sus, unic în industrie.

În plus faţă de acestea vine un sistem de navigaţie care nu a dat greş niciodată în timpul testului şi care răspunde excelent la "întrebări", pachetul oferit de Opel fiind unul dintre cele mai reuşite din zona auto non-premium.

Ca element de culoare, oficialii Opel ne-au făcut cunoştinţă în conferinţa de presă care a urmat testului din Lisabona cu rezultatele studiului de fiabilitate organizat de Dekra în Germania. Conform acestuia, Insignia a fost numită cea mai fiabilă maşină de segment mediu indiferent de caracterul premium sau non-premium, iar volumul de maşini intrate în această analiză (15 milioane) ne arată că multitudinea de sisteme de pe Insignia nu funcţionează doar bine, ci şi pe timp îndelungat.

Design

Au trecut trei ani de la lansarea oficială a lui Insignia, dar - din fericire pentru Opel - concurenţii din segment nu au făcut prea multe pentru a scoate modelul german din zona celor mai frmoase maşini din această clasă.

Chiar dacă între timp au apărut generaţii noi sau facelifturi pentru modelele din zona lui Insignia, puţine mărci au reuşit să îşi aducă membrii segmentului la nivelul germanilor. Poate Honda Accord, poate Mazda6. Dar totul depinde, ca de obicei, de gusturi.

Nu ne-a placut

  • Performanţe modeste faţă de concurenţă la 0-100 km/h
  • Vizibilitatea posterioară
  • Preţ piperat
Date tehnice - Opel Insignia (2008-2013) 2.0 BiTurbo CDTI 195CP MT6 Start/Stop 4X4
Combustibil
Diesel
Nr. usi
4
Motor tip / cilindri
n/a
Nr. locuri
5
Cilindree cmc
1956
Lungime mm
4830
Putere maxima CP (rpm)
195 (4000)
Latime mm
1856
Cuplu maxim Nm (rpm)
400 (1750)
Inaltime mm
1498
Viteza maxima km/h
228
Greutate kg
1664
Acceleratie 0-100 km/h s
8.9
Ampatament mm
2737
Tractiune
4x4
Volum rezervor litri
70
Cutie viteze
M6
Volum portbagaj litri
500
Vezi versiuni si preturi Mai multe detalii despre Opel Insignia (2008-2013)

Ultimele teste

Comentarii (42)

  • asa da prieteni, 32-33k mai merge, nu 60k cum doreste a se ridica bmw 320d, deci exista alternative, bravo OPEL!!!
    79 29
  • abc_e?
    @so
    Noul Seria 3 la pretul lui de 60k chiar face cat doua Insignia...
    Plus ca nu e anuntat pretul, e doar o presupunere.
    Stai sa vezi la ce pret ajunge daca pui pe ea optionalele asemanatoare de pe BMW; o sa-ti dispara entuziasmul.
    Esti atat de frustrat incat ai adus si aici discutia despre pretul Seriei 3.
    34 67
  • Transmisie
    "Două turbine: una mică activată până la 1500 de ture. Alta mare, care se activează după 3000. Între 1500 şi 3000 rpm, cele două turbine lucrează concomintent pentru a dezvolta performanţe de top."
    Pana la urma cum lucreaza turbinele? textul nu e tocmai edificator.
    26 24
  • puimarin
    Opel
    Maşina este destul de drăguţă dar motoarele bi turbo nu sunt pt noi pt că nu avem drumuri şi dacă te plimbi cu o astfel de maşină numai în oraş o să ai necazuri cu turbo
    18 20
  • puimarin
    Pt so
    da nu compara bmw cu opel ca opel Ca BMW 320 170cp baga in buzunar pe opel de 195 cp.
    15 42
  • @Opel
    Ce nu e clar ?!

    X lucreaza pana la 1500
    Y lucreaza de la 3000 in sus
    X si Y lucreaza impreuna intre 1500 si 3000...
    48 9
  • 4motion
    Detin si eu o integrala dar nu atat de puternica, nu BiTurbo si nu Opel. Insa va pot spune ca in curbe sta excelent iar prin zapezile din iarna asta a scurmat ca o gaina!
    37 5
  • @Mircea
    Frumos articol, desi masina nu este una dintre preferatele mele.
    In ceea ce priveste pretul de achizitie, vreau sa "iti aduc la cunostinta" [suna cam comunist :)] ca in Germania (opel.de) masina testata de tine pleaca la 36.500€ si cu toate "nebuniile" puse pe ea, inclusiv pachet OPC, ajunge pe la aprox. 47.000€. De dragul artei si al comparatiei am zis sa bag in seama si conationalii de la Audi si BMW. Iata ce a iesit:

    Opel 2.0 BT CDTI 4x4 - full option (pachet OPC) = aprox. 45.000€ [baza 36.500€]: 195cp, 400Nm, 8.9s, 5.4l mixt

    Audi A4 2.0 TDI 4x4 - full option (pachet S-line) = aprox. 53.000€ [baza 38.500€ ]: 177cp, 380Nm, 7.8s, 5.1l mixt

    BMW Seria3 320d 4x2 - full option (Sport Line) = aprox. 52.000 € [baza 35.500€]: 184cp, 380Nm, 7.5s, 4.6l mixt

    * Toate masinilie au cutie de viteza manuala in 6 trepte si au fost configurate cam cu aceleasi optiuni ca sa pastram proportiile.
    * Audi si Opel sunt 4x4, BMW are tractiune spate
    * La Opel pretul este maxim, la BMW si Audi poate fi si mai mare daca optiunile se configureaza altfel, dar nu cred ca mai mult de 10%. Dotarile Audi si BMW sunt ceva mai bogate. Lista de optiuni de la Audi este cea mai mare si mai completa din cate mi-am dat seama (dar te si arde la portofel - de ex. daca vroiam piele Alcantara 3k etc).
    * Preturile sunt cu caracter orientativ
    46 6
  • Este nevoie de buton "Edit"
    A aparut o mica eroare la Insignia, in ceea ce priveste pretul si anume:
    - 47.000€ este pretul variantei "full" atunci cand cutia de viteze este automata.
    - 45.000€ este pretul "full" al variantei testate de Mircea, care are o cutie de viteza manuala in 6 trepte.
    18 2
  • Bau-Bau
    Opel
    Nu sunt fan OPEL si nici BMW dar lasand deoparte dotarile,optionalele ce se pot pune pe masina un lucru este clar, calitatea fabricatiei BMW este una superioara OPEL. Referitor la preturi spun ca BMW au preturi nesimtit de mari chiar daca fac lucruri bune. La ei marja de profit/unitate vanduta este mai mare fata de mai toate modelele de pe paita. La iesirea de pe piata a vechiului model 320 au fost reduceri la dealeri si de 12000 de euro. Deci ??? Au vandut in pierdere?au venit cu bani de acasa sa vanda o masina ?
    28 1
  • @C-G-C
    Pai Opel este marca de volum, Audi si BMW sunt premium, asa incat comparatiile tale nu-si au rostul. De remarcat ca Opel cu motorul cel mai puternic este clar in urma masinilor enumerate de tine dpdv al performantelor.
    16 14
  • Comparatiile lui @C-G-C isi au rostul cand vin multi si spun...domne la 33 de mii mai merge, nu ca la Bmw, dar de fapt e departe de adevar la pretul masinii testate aici
    9 9
  • Cornel
    mda
    De ce oare editorul acestui subiect nu a subliniat si faptul ca motorul nu este de provenienta Opel/GM ..... acest motor este facut de FTP(fiat powertrain) si se regaseste sub capota Lancia Delta.
    singura diferenta este aceea ca italieni folosesc motorul la capacitatea de 1.9 iar nemti la 2.0 (nerelevant)
    ma dezamagiti, nu ma asteptam sa lipseasca acest mic amanunt din articol.
    8 17
  • Date incomplete
    o mica mare precizare : acceleratia 0-100 8.9 secunde este pt varianta cu tractiune fata si cutie automata sport tourer ,iar pt sedan este de 8.2 sec .
    11 1
  • mircea
    @Cornel
    Greșit. Fiat și GM nu mai colaborează pe zona motoarelor de mai mult de 5 ani. GM și-a păstrat însă o echipă în Torino (inginerul-șef de acolo a fost prezent la lansare și ne-a explicat multe despre această situație), fără ca Fiat și GM să aibă de împărțit ceva în acest moment. Practic, Opel face motoarele diesel la Torino, iar motoarele pe benzină la Russelsheim.

    În ceea ce privește motorul biturbo de pe Lancia Delta și cel de pe Insignia, ele sunt complet, 100% diferite. În primul rând, diferența de cilindree nu e "singura diferență", chiar dacă aceasta e deja una foarte importantă. Întreg sistemul de supraalimentare și tehnologiile folosite sunt diferite. Dar ai fi știut deja dacă ai fi citit cu atenție articolul.

    În privința datelor, cele expuse în textul de mai sus sunt cele corecte, oficiale. Mai multe date tehnice ale motorului pe diferitele tipuri de caroserii și în diferitele tipuri de transmisii puteți găsi pe pagina Opel din secțiunea Mașini Noi: http://www.automarket.ro/masini-noi/opel/
    24 5
  • si nu e 8.9, e 8.7 nu ca s-ar simti :D
    Insignia sedan cu tracţiune faţă şi transmisie manuală cu şase trepte accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 8,7 secunde şi atinge o viteză maximă de 230 km/h. La doar 4,9 litri la 100 de kilometri, consumul de carburant şi emisiile CO2 (129 k/km) rămân la un nivel scăzut.

    Known as the Vauxhall Insignia BiTurbo the car can be had as a five-door hatchback or notchback. The Insignia BiTurbo comes with the same two litre diesel engine now equipped with a twin sequential turbocharger which now means that the car will go from 0-100 km/h in 8.2 seconds. The smaller turbo helps negate turbo lag at slow speeds, at the mid range both turbos work together for a seamless power delivery, at high speeds the small turbo feeds air to the bigger turbo which allows the car to deliver 400Nm of torque.
    11 1
  • Ma mir ca C-G-C nu a fost inca linsat de fanii Opel :) .. mai ales ca are dreptate
    7 10
  • puimarin
    Un lucru este cert şi sigur . peste 5-10 ani nu vom cumpăra o masină de clasă medie pentru calitate, că vor fi toate indigo . Vom cumpăra Aparenţa estetică exterioară şi marca auto.
    10 2
  • @unckle
    nu inteleg sarcasmul din comentariul tau . ceea ce spune C-G-C in parte e favorabil pentru cei cu opel . tinand cont si de faptul ca performantele sunt apropiate cand te uiti pe datele corecte si anume 0-100 in 8.2 pe langa 7.8 si 7.5 iar la cele premium acele preturi mai pot urca lejer .
    11 2
  • @ ... cine oi fi tu ...

    1. In general este bine sa te semnezi ... ca sa stie lumea cui sa raspunda.
    2. Daca nu intelegi inseamna ca nu prea frecventezi publicatiile auto online .. si comentariile "forumistilor" :)
    3. Nu prea vreau sa aprofundez treaba asta cu pretul (exagerat) al acestei masini ... din aceleasi motive legate de linsari online :) (daca vrei "exemple" mergi si citeste depsre C5 si Latitude in paginile cu drivetestul AM )
    3 7
  • Javier
    wow. pe langa faptul ca arata cel mai bine din segment acum are si cel mai "jmecher" motor in gama din segment.opel a progresat incredibil in ultimii 7 ani . sper ca de aceasta motorizare sa ma bucur si eu in viitorul apropiat . bravo !
    11 7
  • Premium vs. Non-Premium
    Motivele pt. care am facut comparatia de preturi sunt 2:
    1. Afirmatia lui @Mircea: "nouă versiune a modelului german se va ridica undeva în jur de 32-33 de mii de euro cu toate taxele incluse."
    2. Comentariul lui @so: "asa da prieteni, 32-33k mai merge, nu 60k cum doreste a se ridica bmw 320d"

    Din comparatia facuta de mine reies cateva "nuante" pe care fiecare le insuseste cum doreste:
    - Insignia 2.0 BiTurbo este o masina scumpa in varianta de echipare superioara.
    - Motorizarea, desi este mai puternica cu 20 cp decat cea de pe A4 de ex., nu este si la fel de rapida. Asta inseamna ca transmisia celor de la Opel nu se ridica la inaltimea celei produse de nemtii din Ingolstadt.
    - Desi sunt mai scumpe cu aprox 7k-8k, Seria 3, respectiv A4, ofera o lista de dotari mai completa si iti ofera o gama mai complexa de optionale.
    - Cred ca imaginea de marca a celor de la BMW, respectiv Audi, este mult mai buna cand vorbim despre preturi ce sar de 40k, decat cea pe care o are Opel, o marca fundamental NON Premium.

    Numai bine!
    8 10
  • Nu-mi place
    Intotdeauna am considerat ca interiorul lui Opel Insignia e facut cu o acuta lipsa de imaginatie , iar exteriorul... too gay!
    12 22
  • @Mircea
    Chiar daca alianta GM- Fiat s-a incheiat, oficial, de multa vreme, colaborare intre cei 2 producatori exista inca , specificata si in acordurile finale din 2005 , in special in ceea ce priveste dezvoltarea , vanzarea- cumpararea ,etc de motorizari si modele . Motorizarea 2.0 diesel Fiat/GM este o dezvoltare a motorului 1.9 JTD ( detaliile tehnice si modificarile le puteti gasi usor- cresterea in cilindree, modificarea normala a alezajului, scaderea ratei de compresie, etc) . Motorizarea bi turbo de 2 litri , la randul ei , este dezvoltarea motorului 1.9 Mjet bi turbo ( 180,190,195 cp ) , aparuta initial , conform intelegerii dintre cei 2 producatori, pe modelele marcii Saab ( ulterior pe Delta, Cadillac BLS si Insignia). Diferentele apar , este adevarat, dar nu la nivelul motorului in sine , vorbim de anexe grupului propulsor, de modificari ale sistemului de injectie ,etc
    5 10
  • Discount OPEL
    @C-G-C, trebuie sa avem in vedere si faptul ca OPEL practica discounturi semnificative (aprox 15% din pretul de lista) ceea ce inseamna ca pretul de achizitie o sa fie semnificativ mai mic
    10 2
  • @Elfy
    Preturile sunt luate de pe site-urile din Germania. Nu stiu care este politica de discount la nemti. In orice caz, nu cred ca brand-urile premium nu fac discount-uri, din contra.
    Bafta!
    3 10
  • arata foarte bine si motorul asta o sa fie hit. cu siguranta prefer asta in detrimentul unui a 4 .
    15 7
  • da , nu te impiedica nimeni sa cumperi un opel in loc de un audi ... la fel nu te impiedica nimeni sa preferi un opel in fata unui audi ... la fel cum nu te impiedica nimeni sa iti dai singurel un vot pozitiv :)

    In ceea ce priveste pretul si eventualul discount primit ... este dupa noroc si disponibilitatea dealerului. Te poti intalni cu (probabil rara) ocazia de a cumpara o masina configurata si comandata .. iar apoi refuzata (poate unu si-a configurat o masina, a platit avansul .. si apoi a dat faliment....) iar dealerul, cand te apuci sa iti faci "masina", iti ofera un discount baban ca sa scape de o masina care aduna praf in vama. Poti sa nimeresti o promotie cu surle si trâmbițe si sa ai un discount frumusel ... sau nu. C-G-C vorbeste de preturile de lista la care trebuie sa se faca orice comparatie. Poti compara doua masini daca pui lista langa lista si compari punctual dotarile si pretul ... nu prea ai cum sa compari toanele sau foamea unui dealer.
    Cei de la Opel (la fel ca si ceilalti "aproape premium") vor merge pe politica "asta-i pret de lista dom'le dar facem discount daca loati de la noi" ... pentru ca este foarte greu sa concurezi marcile premium pe teritoriul lor de pret - 45k este zona in care audi, bmw si mercedes ofera masini cu motoare comparabile si dotari comparabile (poate mai putine, dar semnificative ... sunt multe lucruri prin dotarile pachetelor care pur si simplu nu iti folosesc la nimic). Politica oferirii unui discount baban la masa dealerului are si un iz balcanic de tocmeala ... suna aiurea un pic ... si probabil nu o vei gasi daca intri pe usa la bmw.

    Personal as prefera sa dau banii pe un 328i de la care pui 5000 intru-n pachet "M"; 1500 in piele,1000 in pachetul de confort termic si 2000 pe pachetul audio+navigatie ... asta pentru ca nu ma incanta sa dau niste bani pe chestii gen senzori de parcare sau cinestie ce camere si sisteme de avertizare la parasirea benzii de rulare. Probabil o astfel de masina ar costa sub 50k ... ceea ce pune in mare dificultate orice oferta opel ce se apropie la mai putin de 10-15k (sau a altui producator de masini de volum care are si un model aproape premium). Tot ca parere personala as prefera sa cumpar un 328i cu 20k si 50.000km ... peste vre-o 2-3 ani c amomentan asta de-o am merge foarte bine :)
    6 17
  • Vasilica
    Dupa ce a explicat Mircea, provenienta motoareleor OPEL chiar ma gandesc serios, in vederea achizitionarii unuia.Ce nu inteleg eu, este de unde atata inteligenta in romanica, cum da pe afara, la unii care viziteaza siteul dar mai si vorbesc niste aberatii si tampenii mai mari ca ei.
    14 5
  • @unckle . ia-ti tu audi . eu mi-as lua c classe de exemplu din trio-ul german iar din clasa asta mi-as lua clar insignia sau c 5 . bmw e supraevaluat , audi e supraestimat . mercedes mi se pare o alegere excelenta si nu trebuie sa argumentez de ce. pur si simplu. iar opel cu acest motor reuseste ,cam rar ce-i drept sa rupa gura targului in clasa lui .
    14 5
  • @boby .. eu am un mercedes .. ales intre audi bmw si mercedes :)
    9 2
  • Ce sa zic ,e destul de potent motorul dar pentru doua turbine mie mi se pare cam putin,la aceeasi cilindree pana si Hyundai-Kia au un motor de 184 cai dintr-o singura turbina.Vom vedea probabil in viitor o varianta peste 220 de cai.
    3 10
  • Cai si iar cai...
    ... dar pe unde ii punem la treaba?

    In general masinile astea (f bune in ultima vreme, aproape indiferent de marca) sunt facute pt niste drumuri ce iti permit sa le exploatezi si sa le simti adevaratul potential...

    Pe la noi, deocamdata, poti face asta doar incalcand legea (nu ca eu n as face frecvent acest lucru), totusi vreau sa subliniez infrastructura mizera pe care trebuie sa ne deplasam si pe care vom obtine o viteza medie de bicicleta la aproape orice ora din zi......

    Pana la urma doar aceste comentarii de pe forumurile auto ne mai binedispun:)
    11 2
  • Pt. Mircea
    Frumos articolul. Felicitari.
    Cu stima.
    Costi
    11 3
  • roda7man
    Opel
    M-am saturat sa-i aud pe toti incuiatii ca Opel a ramas in urma competitorilor ,,premium'' .De ce unii nu pot accepta faptul ca Opel a intrat direct in competitie cu Audi Si Bmw si ca Insignia este un model de top.S-a va aduc aminte ca Insignia a fost masina anului 2009?
    Poate intimplator ...sau poate nu.Ce ziceti,puteti accepta asta?
    Greu ..dar hai sa incercam sa acceptam adevarul.....Opel ,in ritmul in care introduce tehnologia si progresul in design ,a lasat in urma competitoarele directe.
    Asa ca,as spune tuturor ipocritilor de mai sus,OPEL este extraordinar..si daca nu ma credeti va rog sa vedeti noul AMPERA,este ceva extraordinar la care BMW si Audi inca viseaza...Dream on baieti.....!!
    17 4
  • @roda7man
    n-ai cu cine din pacate .daca scotea vw acest motor era Dumnezeu pe pamant . eu de exemplu am un bmw si e o supermarca intr-adevar. insa nu am simtit o diferenta de zeci de mii de euro intre e 60-ul meu si un insignia cu dotari medii , ma refer per total . am mers cu opel antara 2.0 160 sau 165 de cai diesel si e foarte tare pentru un jeep de oras , am mers si cu tiguan dar nu m-a impresionat . in primul rand design-ul mi se pare peste concurenta la opel , tehnologia a evoluat mult insa design-ul e inredibil pentru o marca din clasa ei .asa si cu opel mokka vs juke. au sarit toti ca nissan are traditie 4 x 4 si nush ce , da asa este dar la un crossover de oras nu conteaza asta mai mult decat design-ul, verastilitatea si spatiul interior.
    12 1
  • @vasi - ...interiorul insigniei e superb iar exteriorul doar daca esti pe invers nu iti place...
    13 1
  • marian
    HONDA
    Cum sa dai atatia bani pe un Opel??? Doamne fereste.Cu banii astia imi iau o Honda Accord care e mult mai performanta, mult mai dotata, mult mai frumoasa (interior/exterior), mult mai fiabila, mult mai prestigioasa, motoare mult mai bune si silentioase.Am impresia ca Opel este pt prosti, inculti, analfabeti
    3 15
  • elegicul
    mariane dupa cum se vede...nu te pricepi catusi de putin la masini, este ilogic sa iti explic ce nu poti intelege vreodata, asta este, esti debasit!
    6 2
  • Anonim
    Opel e masina saracului. Cum sa dai banii astia pentru o masina cu probleme la cutia de viteze si directie, cu plastice gen Logan si cu un comportament rutier execrabil? Acest lucru este valabil si pentru plasticaria aia de Astra. Dar pentru romani conteaza mai mult designul decat masina in sine.
    0 11
  • @Anonim
    iti inteleg frustrarea daca ai condus numai masini preistorice de la opel. actualul model din test are cea mai buna tinuta de drum din clasa ei , cat despre plasticele de la interior , da o fuga pe la alde mazda 6, mondeo laguna si apoi poti vedea cat de calitativa este insignia in comparataie cu concurenta.
    4 0
  • super masina , premium -non premium,s-a trezit romanasul frate,dupa o era de comunism si de dacii 1300 (non premium sau era?) sa comenteze care marca ii da clasa la alta marca. cand zariti pe drum o insignia admirati-o asa per total. bravo opel!
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru