Citroen şi Ford au blocat debutul lui VW Polo în Raliul Spaniei

de Daniel Popescu
Joi, 20.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen şi Ford nu au fost de acord ca Volkswagen să concureze în Raliul Spaniei cu noul Polo R WRC cu care constructorul german va debuta anul viitor în Campionatul Mondial de Raliuri.

Volkswagen intenţiona să utilizeze pentru prima oară noul model Polo R WRC în Raliul Spaniei din luna noiembrie, ultima etapă a sezonului curent de WRC, pentru a putea afla cum se comportă maşina în condiţii reale.

Regulamentul tehnic interzice această practică, însă constructorul german a sperat că FIA va acorda germanilor o dispensă pentru a veni în sprijinul unui constructor care şi-a asumat angajamentul de a concura în WRC în următoarele trei sezoane.

Totuşi, iniţiativa avea nevoie de acordul echipelor rivale, iar Citroen şi Ford nu au fost de acord ca Volkswagen să fie avantajată în vreun fel.

Urmareste Automarket
Oficialii echipei germane susţin însă că înţeleg poziţia rivalilor în contextul în care lupta pentru titlul mondial se anunţa una echilibrată.

"Înţelegem pe deplin (n.r - poziţia echipelor rivale).

Probabil că poziţia noastră ar fi aceeaşi dacă am fi în locul lor. Este păcat, dar va trebui să aşteptăm până la Raliul Monte Carlo (n.r - prima etapă a sezonului 2013", a declarat o sursă din interiorul echipei pentru publicaţia Autosport.

Pentru fanii Campionatului Mondial de Raliuri vestea are însă un pronunţat efect negativ, întrucât Volkswagen intenţiona să-i ofere maşina dublului campion mondial Carlos Sainz în care în care ar fi putut participa la Raliul Spaniei.

Via Autosport Magazine

Comentarii (1)

  • Fan VW
    Le este frica sa-l lase pe Polo mic sa se dea si el pe traseu .
    12 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru