Cvadruplul campion mondial Tommi Makinen va fi şeful echipei Toyota în WRC

de Daniel Popescu
Marti, 07.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunţat marţi că Tommi Makinen, cvadruplu campion mondial în WRC, va fi şeful echipei japoneze la revenirea în competiţie în 2017.

Esential 4 titluri mondiale consecutive a obtinut Tommi Makinen in WRC
2017 este sezonul in care Toyota va reveni in Campionatul Mondial de Raliuri
Toyota a oferit marţi noi informaţii cu privire la proiectul revenirii în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2017.

Astfel, şeful echipei va fi Tommi Makinen, unul dintre piloţii cu cel mai mare succes în WRC. Finlandezul în vârstă de 51 de ani a cucerit patru titluri mondiale consecutive în WRC în perioada 1996-1999 şi a obţinut 24 de victorii pe parcursul unei cariere de 16 ani.

În acelaşi timp, Akio Toyoda, preşedintele Toyota, va avea un rol similar şi în cadrul echipei de WRC. Japonezul a dezvăluit cu această ocazie că Toyota va reveni în WRC datorită posibilităţii de a testa tehnologii pe o largă varietate de drumuri, care ulterior vor putea fi implementate în cadrul maşinilor de serie.

WRC reprezintă cea mai bună metodă de a experimenta drumurile din întreaga lume.

Akio Toyoda
Presedinte Toyota
"Pentru ca Toyota să facă maşini mai bune, trebuie să cunoaştem toate tipurile de drumuri.
Raliurile necesită să concurezi exact pe drumurile pe care clienţii noştri le folosesc zilnic şi cred că este activitatea perfectă de pregătire care să ne ajuta să ne îmbunătăţim produsele. WRC reprezintă cea mai bună metodă de a experimenta drumurile din întreaga lume şi acesta este motivul pentru care Toyota revine în campionat"
, a declarat el.

Toyota va concura în competiţie cu modelul Yaris WRC şi şi-a propus să obţină o victorie în sezonul 2017. Constructorul japonez a câştigat patru titluri la piloţi şi trei titluri la constructori în WRC în perioada 1990-1999, însă s-a retras la finalul sezonului 1999 cu scopul de a concura în Formula 1, proiect care a fost însă abandonat în 2009 din cauza crizei economice şi a lipsei de rezultate.

▶ Poveştile motorsportului: Maşinile cu care Toyota a scris istorie în Campionatul Mondial de Raliuri

Cu numai câteva zile în urmă, Citroen a anunţat că în 2017 va renunţa la participarea în Campionatul Mondial de Raliuri sau Campionatul Mondial de Turisme, însă o decizie finală în acest sens va fi luată ulterior.

Via Toyota

Comentarii (1)

  • someone
    au ales un om potrivit, un om la superlativ. sper ca acest mariaj sa aduca repede rezultate bune si asteptate
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru