Ford vrea să concureze cu hibrizi în WRC

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 18.05.2010
Ford a anunţat că intenţionează să concureze cu hibrizi în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2013.

Ford face presiuni ca Federaţia Internaţională de Automobilism să reglementeze utilizarea hibrizilor în Campionatului Mondial de Raliuri. Constructorul american speră să utilizeze astfel de maşini în competiţie începând din sezonul 2013 şi susţine că dispune deja de tehnologia necesară, astfel ca aceasta poate fi implementată într-un interval scurt de timp.

"Trebuie să luăm în considerare introducerea tehnologiei hibride pentru 2013. Nu sunt inginer, dar cred că la Ford se discuta deja despre implementarea acesteia. Nu vrem să reinventăm roata, dar trebuie să analizăm cum putem merge între probele speciale şi în parcul de service fără motor (n.r - fără motorul tradiţional)", a declarat Gerard Quinn, directorul departamentului de motorsport al Ford Europa.

Reacţia FIA nu a întârziat să apară şi, chiar dacă oficialii par destul de reticenţi la această propunere, aceştia au admis că hibrizii pot fi introduşi în WRC dacă va exista un număr minim de maşini dotate cu această tehnologie.

"Nu am stabilit încă o dată, dar analizam posibilităţile.

Se vorbeşte despre hibrizi, dar o maşină hibrid nu demonstrează nimic. Dar dacă vom avea trei sau patru maşini atunci acestea pot concura şi se pot compara cu maşinile tradiţionale. Cu siguranţă avem nevoie de asta, dar trebuie să facem lucrurile în mod corespunzător", a explicat Morrie Chandler, responsabilul FIA pentru stabilirea regulamentului în WRC.

Citroen, celălalt constructor din WRC, a efectuat deja teste cu un exemplar C4 WRC hibrid, însă modelul nu a fost utilizat încă într-o competiţie oficială.

Via | MaxRally

Taguri: Citroen, FIA, Ford, WRC, hibrid

Comentarii (1)

  • pare ceva SF.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru