Henning Solberg va pilota Ford Fiesta S2000 în Raliul Bulgariei

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.06.2010
Henning Solberg va pilota un Ford Fiesta S2000 în următoarele patru etape din Campionatul Mondial de Raliuri, începând cu Raliul Bulgariei.

Stobart Ford a anunţat recent că P-G Andersson îl va înlocui pe Henning Solberg în Raliul Bulgariei la volanul unei maşini Ford Focus RS WRC, urmând să devină astfel coechipierul lui Matthew Wilson.

Viitorul lui Solberg în perioada următoare era astfel incert, însă norvegianul a confirmat că va concura în continuare pentru Ford, de data aceasta pe modelul Fiesta din clasa S2000.

"Am auzit numai lucruri bune despre noul Ford Fiesta S2000 până acum şi va fi interesant să o pilotez în Bulgaria şi să-mi spun părerea despre ea comparativ cu Ford Focus RS", a declarat el.

La rândul său, Malcolm Wilson, şeful Ford, anticipează ca feedback-ul pe care îl va primi de la Solberg va fi important în dezvoltarea maşinii pentru sezonul viitor.

"Fiesta este platforma noii generaţii de maşini WRC şi asta îi oferă lui Solberg şansa de a fi în avanpostul ciclului de dezvoltare. Aşteptăm cu nerăbdare să primim feedback-ul pe care experienţa să ni-l poate oferi", a precizat Wilson.

Pe lângă Raliul Bulgariei, Henning Solberg va pilota cu Ford Fiesta S2000 şi în etapele din Finlanda, Germania şi Japonia, înainte de a reveni la Stobart Ford pe Focus RS WRC pentru ultimele trei runde ale sezonului.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru