Număr record de participanţi în Raliul Finlandei

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 20.07.2010
Nu mai puţin de 102 echipaje vor lua startul în ediţia 2010 a Raliului Finlandei. 15 dintre acestea vor concura în clasa WRC.

Organizatorii Raliului Finlandei au publicat lista completă a piloţilor care vor participa în cea de-a opta etapă a sezonului 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Numărul total al echipajelor înscrise este 102, un record în WRC pentru acest sezon competiţional. Dintre acestea, 78 de echipaje vor concura cu maşini cu tracţiune integrală, acest lucru reprezentând de asemenea un record din acest punct de vedere.

La clasa WRC, echipa de uzină a constructorului Citroen va miza pe serviciile lui Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier. Proaspăt confirmat la Citroen pentru următoarele trei sezoane, Ogier va face pentru prima oară pereche cu sextuplul campion mondial. Între timp, Dani Sordo i se va alătura lui Kimi Raikkonen la Citroen Junior, a doua echipă a constructorului francez.

Rivalii de la Ford vor miza ca de obicei pe serviciile lui Miko Hirvonen şi Jari Matti Latvala, în timp ce Stobart Ford va alinia la start nu mai puţin de patru maşini: doua pentru piloţii regulaţi ai echipei, Henning Solberg şi Matthew Wilson şi câte una pentru finlandezii Mattias Therman şi Juha Kankkunen, ultimul dintre ei fiind cvadruplu campion mondial.

Nu vor lipsi nici Petter Solberg, care va pilota la volanul unui Citroen C4 WRC, şi nici Mads Ostberg, care va concura cu un Subaru Impreza WRC pentru echipa Adapta.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru