Latvala, tentat să părăsească Ford în favoarea Volkswagen

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jari Matti Latvala a admis că este tentat să plece la Volkswagen pentru că germanii îi pot oferi un contract multi-anual.

Esential 2008 este sezonul in care a debutat Jari Matti Latvala la Ford
Presa internaţională speculează de mai multe luni că Jari Matti Latvala a semnat un contract cu Volkswagen pentru sezonul 2013, informaţie care până în prezent nu a fost confirmată de niciuna dintre cele două părţi.

Totuşi, finlandezul a admis în această săptămână că este tentat să plece la constructorul german, în special datorită faptului că acesta îi poate oferi un contract multi-anual. Ford nu are posibilitatea de a-i prezenta o astfel de ofertă, întrucât a confirmat participarea în WRC doar până la finalul anului viitor şi analizează posibilitatea de a se refugia în IRC începând din 2014.

"În următoarele zile voi discuta cu managerul meu opţiunile pe care le am. Le datorez foarte mult celor de la Ford şi în special (şefului) Malcolm Wilson, care a fost mereu lângă mine, chiar şi atunci când poate că nimeni nu ar fi făcut asta.

Dar trebuie să văd ce se întâmplă. În prezent, Ford şi-a asumat angajamentul că va participa în WRC doar până la finalul anului viitor şi prin urmare îmi poate oferi un contract pe un singur sezon. La Volkswagen ar fi diferit. Fie numai şi din acest motiv nu pot promite că voi lua loc într-o Fiesta RS WRC în 2013", a declarat el.

Până în prezent, singurul pilot confirmat de VW pentru sezonul următor este Sebastien Ogier, însă germanii vor anunţa numele coechipierului său la Raliul Germaniei de la sfârşitul lunii august.

Via Rallye Magazin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru