Loeb a abandonat după un accident frontal în trafic!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 13.11.2011
Sebastien Loeb a abandonat în Raliul Marii Britanii pe drumul ce desparte două probe speciale după un accident frontal cu maşina unui spectator.

Speranţele lui Sebastien Loeb de a sărbători cel de-al optulea titlu mondial printr-o victorie obţinută în Marea Britanie s-au terminat într-un mod mai puţin obişnuit.

Pe drumul care desparte PS 18 de PS 19, Loeb a avut parte de un accident frontal cu maşina unui spectator, acesta din urmă conducând vehiculul personal pe contrasens. În urma impactului, atât pilotul francez, cât şi copilotul Daniel Elena au scăpat fără niciun fel de rană, însă cei doi nu au avut nicio şansă să continue raliul.

"Confirmăm că Loeb a avut un accident pe drum. Un spectator european a fost pe partea greşită a drumului. Loeb şi Elena sunt în regulă, dar au părăsit competiţia. Putem repara maşina, dar ei nu pot face nimic de pe marginea drumului", a declarat Sven Smeets, managerul Citroen.

Abandonul lui Loeb nu are niciun efect asupra campionatului, întrucât francezul şi-a asigurat matematic titlul mondial după abandonul suferit vineri de Mikko Hirvonen. Dacă ar fi fost încă prezent în raliu, pilotul Ford ar fi avut o şansă foarte mare să recupereze cele 8 puncte care îl separau în clasament de rivalul său de la Citroen.

În urma abandonului sinistru al lui Loeb, Jari Matti Latvala este virtual câştigător al raliului, întrucât are un avans de peste trei minute cu numai trei probe speciale înainte de final. În restul plutonului nu au avut loc schimbări majore, toţi piloţii urcând câte o poziţie ca urmare a abandonului lui Loeb.

Astfel, Stobart Ford ocupa celelalte două locuri ale podiumului prin Mads Ostberg şi Henning Solberg, urmaţi de Kris Meeke şi Matthew Wilson.

Raliul Marii Britanii - Clasament după PS 20/23:

 1.  Jari-Matti Latvala  Ford            3h02m35.2s
 2.  Mads Ostberg        Stobart Ford     + 3m19.5s
 3.  Henning Solberg     Stobart Ford     + 6m31.0s
 4.  Kris Meeke          Mini             + 6m52.3s
 5.  Matthew Wilson      Stobart Ford     + 8m11.7s
 6.  Ott Tanak           M-Sport Ford     + 8m58.7s
 7.  Dennis Kuipers      FERM Ford        + 9m21.1s
 8.  Evgeny Novikov      Abu Dhabi Ford   + 9m21.8s
 9.  Ken Block           Monster Ford    + 15m06.8s
10.  Armindo Araujo      Italia Mini     + 15m46.5s

Comentarii (4)

  • Pfuai, imi pare rau pentru el ca a fost nevoit sa abandoneze din asa motiv.. stupid, insa imi pare si mai rau pentru Hirvonen, pentru ca asa ar fi avut sanse. Fir-ar sa fie de motorsporturi spectaculoase! :)
    6 1
  • florin8
    Am fi avut parte in continuare de o lupta stransa intre Jari-Matti si Leob daca acesta din urma nu avea sa aiba acest ghinoin. Oricum....e deja campion mondial
    4 0
  • SnowM3
    Se stie ceva de soarta celor din masina ''civila'' ?
    1 5
  • a fost un accident minor, ocupantii din masina "civila" (in care erau doi spanioli fani ai lui Dani Sordo) sunt ok
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru