Loeb a câştigat pentru a şasea oară Raliul Mexicului!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 11.03.2012
Sebastien Loeb a obţinut duminică a şasea victorie consecutivă în Raliul Mexicului, în timp ce Jari Matti Latvala a a abandonat cu două probe înainte de final după ce s-a rostogolit.

Ultimele patru probe speciale din cadrul Raliului Mexicului au reprezentat o simplă formalitate pentru Sebastien Loeb. Aflat la adăpostul unui avantaj de peste 36 de secunde, octuplul campion mondial a ajuns cu bine la linia de sosire şi şi-a trecut în cont a şasea victorie consecutivă în Raliul Mexicului.

În plus, Mikko Hirvonen a completat dubla pentru Citroen la capătul unui raliu în care nu a pus în niciun moment în pericol victoria lui Loeb.

Singurul eveniment notabil al zilei de duminică a fost abandonul suferit de Jari Matti Latvala la finalul PS 22. Pilotul echipei Ford s-a rostogolit în PSS 22 şi a reuşit să ajungă la punctul de sosire datorită faptului că avariile la maşina au fost relativ minore, însă comisarii i-au interzis să continue raliul motivând că celula de siguranţă a fost avariată.

În urma abandonului, ultima poziţie a podiumului i-a revenit coechipierului său Petter Solberg, urmat în clasament de Mads Ostberg, Ott Tanak şi Nasser Al-Attiyah.

Sebastien Ogier a terminat pe locul 8 la clasa S2000 la volanul unui Skoda Fabia S2000, în faţa cascadorului american Ken Block.

Tânărul francez Thierry Neuville şi-a trecut în cont în PS 21 prima victorie din cariera într-o probă specială de WRC.

Raliul Mexicului - Clasament final:

 1.  Sebastien Loeb     Citroen        4h15m32.7s
 2.  Mikko Hirvonen     Citroen           + 42.4s
 3.  Petter Solberg     Ford            + 2m11.4s
 4.  Mads Ostberg       Adapta Ford     + 4m51.5s
 5.  Ott Tanak          M-Sport Ford    + 5m02.6s
 6.  Nasser Al-Attiyah  Qatar Citroen   + 6m41.4s
 7.  Armindo Araujo     Portugal Mini  + 12m46.9s
 8.  Sebastien Ogier    VW Skoda       + 14m57.8s
 9.  Ken Block          Monster Ford   + 22m26.8s
10.  Ricardo Trivino    M-Sport Ford   + 23m30.7s

Comentarii (4)

  • daca il plateau bine pe ogier si acesta venea la ei, ford avea 50% sanse sa ia titlul... asa... aceeasi poveste de ani de zile...
    3 1
  • @dany
    Ford nu ar fi avut 50% sanse, pentru ca Ogier nu avea 50% sanse in fata lui Loeb cand imparteau aceeasi masina, daramite acum. Partea buna e, ca diferenta dintre Hirvonen si locul 1 e de doar cateva secunde, si nu cateva minute. Eu ii apreciez perfomantele lui Loeb, insa daca va castiga si a 9-a oara, va baga sportul asta pe jumatate in pamant.
    2 4
  • adrian78
    ...
    Hadouken ar fi mai bine sa te informezi putin..Ogier si Loeb au fost aproape egali anul trecut 5 victorii amandoi si 13 podiumuri ca au fost ordine de echipe sa mai traga pe dreapta Ogier asta e partea a doua..La anul pe Polo WRC va face o surpiza placuta daca masina va fi fiabila la fel ca C4 WRC
    2 4
  • 8
    Bravo Loeb ! Bravo Citroen !
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru