Loeb a castigat Raliul Mexicului

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 07.03.2010
Sebastien Loeb a castigat pentru a patra oara consecutiv Raliul Mexicului, desi a incetinit ritmul in ultimele probe speciale.

Plecat in ultimele trei probe speciale cu un avans de peste 55 de secunde, Sebastien Loeb si-a permis luxul de a pilota precaut pe tot parcursul zilei de duminica. Sextuplul campion mondial nu a obtinut nicio victorie de etapa si a terminat cel mai sus doar pe locul 4, in ultima proba speciala a zilei. Chiar si in aceste conditii, francezul a castigat fara emotii Raliul Mexicului, cu peste 24 de secunde in fata rivalilor sai.

In conditiile in care victoria lui Loeb era inevitabila inca de sambata, punctul de atractie al ultimei zile a fost lupta pentru locul 2 dintre alti doi piloti ce concureaza cu Citroen C4 WRC. Sebastien Ogier a lasat senzatia ca va obtine a doua pozitie dupa ce a castigat PS 19, insa Solberg s-a impus la limita in fata rivalului sau in PS 21 si PS 22. Norvegianul si-a adjudecat locul 2 chiar in ultima proba speciala, devansandu-l pe Ogier cu numai 1.1 secunde.

Asa cum era de asteptat, Mikko Hirvonen a urcat pe locul 4 in defavoarea lui Jari Matti Latvala in urma ordinelor primite de la sefii BP Ford.

Strategia a fost recunoscuta de Latvala chiar la finalul PS 21, in timpul careia a incetinit si a terminat la peste 50 de secunde in spatele coechipierului sau.

Stobart Ford nu a reusit sa-si indeplineasca obiectivul de a termina pe locul 5, intrucat Henning Solberg a incheiat Raliul Mexicului doar pe 6, urmat de Federico Villagra, pilotul celor de la Munchi's Ford. Ceilalti patru piloti de WRC implicati in Raliul Mexicului (Kimi Raikkonen, Dani Sordo, Matthew Wilson si Ken Block) au abandonat pe parcursul primelor doua zile de concurs din cauza unor accidente.

In urma rezultatelor inregistrate in Mexic, Loeb a urcat pe prima pozitie in clasamentul general cu 43 de puncte, urmat de Mikko Hirvonen cu 37 puncte. Locul 2 obtinut in America de Sud i-a permis lui Petter Solberg sa acumuleze 20 de puncte si sa urce pe locul 5, in spatele lui Sebastien Ogier si Jari Matti Latvala, ambii cu cate 25 de puncte.

BP Ford si-a pastrat prima pozitie in clasamentul constructorilor gratie celor 22 de puncte cucerite de Hirvonen si Latvala, intrucat Dani Sordo nu si-a putut ajuta echipa in urma abandonului din ziua de sambata.

Iata clasamentul complet al pilotilor din WRC in Raliul Mexicului:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Dif.
 1  Sebastien Loeb  Citroen Total  3:42:41.7
 2  Petter Solberg  pilot privat  24.2
 3  Sebastien Ogier  Citroen Junior  25.3
 4  Mikko Hirvonen  BP Ford  1:47.5
 5  Jari Matti Latvala  BP Ford  2:15.1
 6  Henning Solberg  Stobart Ford  2:48.0
 7  Federico Villagra  Munchi's Ford  10:13.4

 

Urmatoarea etapa din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri va avea loc in Iordania la inceputul lunii aprilie.

Comentarii (4)

  • daca Solberg ar fi într-o echipa de uzina Citroen sau Ford s-ar lupta pt titlu cu mai multe sanse decat o face Hirvonen...
    4 1
  • Alexei
    eu cred ca si S Ogier o sa il faca pe Hirvonen pana la final.

    Nasol ca nu mai e difuzat wrc la eurosport, mai vedeam si noi ce se intampla.
    5 1
  • Se mai aude ceva de ideea lui Jean T de a "populariza" WRC intre constructori ? .. cam penal sa vezi 2 masini cum alearga .
    Nu zic de 2 marci ca-s prea putine , dar la fel ca in F1, WRC insemna masina+pilot ( si copilot pt WRC ) , iar acum se indreapta usurel spre un campionat monomarca .
    3 0
  • Loeb
    Bravo Sebastien! Inca un titlu, hai!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru