Loeb a câştigat Raliul Spaniei, Ogier a abandonat!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 23.10.2011
Sebastien Loeb a câştigat fără emoţii Raliul Spaniei, în timp ce Sebastien Ogier a ieşit din lupta pentru titlu după un abandon din motive tehnice.

Sebastien Loeb a avut de îndeplinit o simplă formalitate în ultima zi a Raliului Spaniei pentru a-şi adjudeca victoria care îl apropie de un nou titlu mondial.

Francezul a avut un parcurs fără greşeală pe tot parcursul weekendului şi va avea un avans de opt puncte în faţa lui Mikko Hirvonen înaintea etapei decisive din Marea Britanie.

Finlandezul a avut o evoluţie modestă în Spania şi a terminat pe locul doi graţie ordinelor de echipa impuse de Ford, prin care Jari Matti Latvala a acceptat o penalizare de două minute pentru a-i creşte şansele la titlu coechipierului său. Latvala a fost singurul care a ameninţat victoria lui Loeb, însă în ultima zi a devenit clar că îi va ceda poziţia a doua lui Hirvonen.

Între timp, Sebastien Ogier a ieşit matematic din luptă pentru titlul mondial la capătul unui raliu presărat cu numeroase probleme. După cele două pene suferite vineri şi sâmbătă, francezul a fost nevoit să abandoneze în penultima proba specială din cauza unei defecţiuni la motor.

Retragerea fracezului le-a permis celor de la Mini să termine Raliul Spaniei pe locurile patru şi cinci prin Dani Sordo şi Kris Meeke.

Cei doi au fost cei mai rapizi şi în Power Stage, terminând însă în ordine inversă, în timp ce punctul aferent locului trei i-a revenit lui Loeb.

Clasamentul a fost completat de Mads Ostberg (Ford), Evgeny Novikov (Citroen), Henning Solberg (Ford) şi Dennis Kuipers (Ford), în timp ce Matthew Wilson a ieşit din calculele pentru puncte după PS 17. Poziţia a 10-a în clasamentul general i-a revenit lui Juno Hanninen, care cu această ocazie şi-a adjudecat titlul la clasa S2000.

Raliul Spaniei - Clasament final

 1.  Sebastien Loeb        Citroen                 4h05m39.3s
 2.  Mikko Hirvonen        Ford                     + 2m06.9s
 3.  Jari-Matti Latvala    Ford                     + 2m32.4s
 4.  Dani Sordo            Mini                     + 3m24.1s
 5.  Kris Meeke            Mini                     + 5m15.0s
 6.  Mads Ostberg          Stobart Ford             + 5m54.2s
 7.  Evgeny Novikov        CRT Citroen              + 9m31.8s
 8.  Henning Solberg       Stobart Ford             + 9m40.1s
 9.  Dennis Kuipers        FERM Ford               + 11m13.8s
10.  Juho Hanninen         Red Bull Skoda          + 13m49.2s

Other WRC finishers:

12. 
Khalid Al-Qassimi Ford + 14m39.0s 16. Federico Villagra Munchi's Ford + 17m36.6s 17. Peter van Merksteijn Van Merksteijn Citroen + 18m45.7s 25. Daniel Oliveira Brazil Mini + 38m50.0s WRC retirements: Sebastien Ogier Citroen SS17 Matthew Wilson Stobart Ford SS17 Ken Block Monster Ford SS13 Armindo Araujo Italia Mini SS13 Kimi Raikkonen Ice 1 Citroen SS3 Petter Solberg Solberg Citroen SS1 Leading power stage times: 1. Kris Meeke Mini 2m45.7s 2. Dani Sordo Mini + 0.2s 3. Sebastien Loeb Citroen + 4.9s 4. Daniel Oliveira Brazil Mini + 8.0s 5. Juho Hanninen Red Bull Skoda + 8.9s

Comentarii (1)

  • florin8
    Ma bucur pentru Leob...sper sa aiba aceeasi prestatie si in Marea Britanie pentru a-si adjudeca titlul mondial. Abia astept...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru