Loeb: "Am avut aceeaşi maşină ca Solberg în 2010"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 24.11.2010
Sebastien Loeb susţine că Petter Solberg a avut la dispoziţie o maşină similară cu a lui în sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Petter Solberg a criticat frecvent Citroen pe parcursul sezonului 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri, considerând că cele două exemplare de C4 WRC pe care le-a avut la dispoziţie au avut performante mai slabe decât cele ale lui Sebastien Loeb, pilotul de uzină al constructorului.

Totuşi, Loeb susţine că a beneficiat de acelaşi tratament din partea Citroen ca şi Solberg, diferenţa fiind că norvegianul a trebuit să-şi plătească reparaţiile, întrucât a concurat ca pilot privat.

"A spus de multe ori că maşina mea este diferită şi mai bună decât a lui, aşa că mi-am întrebat inginerul care sunt diferenţele şi mi-a spus că nu există niciuna. Da, pentru mine este diferit pentru că sunt în echipa de fabrică şi componentele sunt schimbate la service, pe când el trebuie să plătească pentru ele. Poate că utilizează mai multe componente pentru mai mult timp, asta nu pot să ştiu, dar nu există diferenţe majore între maşinile noastre", a declarat septuplul campion mondial.

În acest context, Loeb susţine că nu este deranjat de perspectiva de a concura şi anul viitor pe aceeaşi maşină ca şi Solberg, noul DS3 WRC.

"Ce a făcut el în acest an? Cu siguranţă, este periculos pentru mine să am aceeaşi maşină ca Solberg, dar asta face parte din joc şi accept", a mai precizat el.

Şansele ca Solberg să concureze anul viitor cu Citroen DS3 WRC sunt însă limitate din cauza condiţiilor financiare precare şi a oboselii acumulate în acest sezon ca pilot privat.

Via | MaxRally

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru