Loeb, circumspect în privinţa şanselor la victorie în ultimul raliu din carieră

de Daniel Popescu
Vineri, 27.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb nu este convins că va putea câştiga Raliul Franţei, ultima etapă de WRC în care va lua startul, întrucât crede că va fi afectat de lipsa din competiţie din ultima perioadă.

Esential 167 este numarul etapelor de WRC la care Sebastien Loeb a luat startul in cariera
9 titluri mondiale a obtinut Loeb in 11 sezoane petrecute la Citroen
78 de victorii a acumulat francezul in competitie
896 de probe speciale a castigat Loeb pe parcursul carierei in WRC
Raliul Franţei de la sfârşitul săptămânii viitoare va marca retragerea lui Sebastien Loeb din Campionatul Mondial de Raliuri după o carieră în care a obţinut noua titluri mondiale.

Francezul speră să-şi adjudece victoria în ultimul raliu, mai ales că acesta va avea loc în faţa propriilor suporteri, însă admite că există factori care l-ar putea împiedica să facă acest lucru. El a obţinut însă două victorii (Monaco şi Argentina) şi un loc doi (Suedia) în cele trei etape de WRC în care a luat startul în acest an.

"Sunt întrebat dacă pot câştiga sau nu.

Voi face tot ce pot pentru a-mi termina cariera cu bine, dar există câteva semne de întrebare. De exemplu, voi fi capabil să-mi intru rapid în ritm? Poate. În acelaşi timp, rivalii mei vor avea deja multe raliuri la activ. Voi reveni la fel de rapid ca în Argentina? Sper, dar nu pot fi sigur. Voi fi capabil să recepţionez notiţele? Care vor fi condiţiile? Dacă plouă înainte de start şi există noroi pe interiorul virajelor, poziţia a şaptea la start în prima zi s-ar putea dovedi costisitoare", a precizat pilotul echipei Citroen.

Ultimul raliu al lui Loeb va coincide aproape cert cu adjudecarea matematică a titlului mondial de către rivalul său de la Volkswagen, Sebastien Ogier. Acesta şi-a exprimat deja speranţa ca Loeb să nu câştige pentru a nu-i umbri succesul în campionat, însă nonuplul campion mondial susţine că nu are niciun fel de problemă cu el.

"Succesorul meu Seb Ogier va câştiga titlul în Raliul Franţei, aşa că vom lupta unul împotriva celuilalt, pentru că amândoi vrem întotdeauna să câştigăm.

Vorbim ocazional la telefon şi amândoi am trecut peste asta, dar probabil că presa va dori să facă ceva din acest eveniment. Eu sper că toată lumea să rămână calmă", a adăugat el.

Via Best of Rally Live

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru