Loeb: "Hirvonen ramane principalul rival la titlu"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.03.2010
Sebastien Loeb il priveste pe Mikko Hirvonen drept principalul sau rival in lupta pentru titlu, chiar daca pilotul BP Ford a dezamagit in Raliul Mexicului.

Dupa ce a dominat autoritar Raliul Suediei, Mikko Hirvonen a inregistrat un declin vizibil in Mexic, etapa desfasurata pe o suprafata de pietris familiara pentru etapele din Campionatul Mondial de Raliuri.

Sebastien Loeb a profitat de ocazie si a preluat sefia clasamentului general, iar in cazul in care BP Ford nu isi revine rapid Hirvonen ar putea pierde contactul cu sextuplul campion mondial. Totusi, Loeb sustine ca Hirvonen ramane principalul sau adversar in cursa pentru un nou titlu mondial.

"Anul trecut a fost o lupta stransa si cred ca si acest sezon va fi echilibrat. Hirvonen este foarte constant, este rapid oriunde si are un moral foarte puternic. Voi incerca sa-mi pastrez titlul, dar Hirvonen va fi principalul meu rival", a declarat francezul.

Pe de alta parte, Loeb este incantat de popularitatea in cresterea a Campionatului Mondial de Raliuri, datorata cel putin partial sosirii lui Kimi Raikkonen in competitie. Finlandezul a adus alaturi de el numerosi fani ai Formulei 1 care ii urmaresc cu interes evolutiile din WRC.

"Este grozav sa vedem nume ca el venind in sportul nostru si impactul pozitiv asupra audientelor.

Anul trecut am primit o oferta sa concurez intr-o etapa de Formula 1, dar pana la urma nu am reusit pentru ca nu am putut obtine superlicenta de pilot. Nu m-am gandit niciodata la altceva precum NASCAR", a mai precizat el.

Oferta despre care vorbeste Loeb se refera la propunerea Scuderiei Toro Rosso de a concura in Marele Premiu din Abu Dhabi, ultima etapa a sezonului 2009 al Formulei 1.

Via | Rally Buzz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru