Mexic PS 10-11/22: Loeb a preluat conducerea

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 06.03.2010
Sebastien Loeb a l-a detronat pe Petter Solberg in fruntea clasamentului, in timp ce Dani Sordo, Matthew Wilson si Ken Block au avut parte de accidente.

Primele doua probe speciale de sambata din Raliul Mexicului au fost pline de spectacol si de rasturnari de situatie. Dupa ce vineri a dominat autoritar ostilitatile, Petter Solberg s-a vazut nevoit sa se recunoasca invins de Sebastien Loeb inca din prima parte a zilei de sambata.

Pilotul echipei Citroen Total a castigat la pas PS 10 cu peste 10 secunde in fata lui Mikko Hirvonen, in timp ce Petter Solberg a terminat doar pe locul 5, la peste 16 secunde in spatele lui Loeb. Solberg a ramas lider in clasamentul general dupa PS 10, insa nu l-a putut impiedica pe Loeb sa preia prima pozitie la finalul probei speciale cu numarul 11. Francezul l-a devansat tot cu 16.7 secunde pe Solberg si si-a creat deja un avantaj de peste 5 secunde inaintea celei de-a 12-a probe speciale.

Locul 3 in clasamentul general este ocupat de Sebastien Ogier de la Citroen Junior, in timp ce pilotii BP Ford nu au putut urca mai sus de locurile 4 si 5 prin Jari Matti Latvala si Mikko Hirvonen.

Prima proba speciala a zilei a fost plina de evenimente neplacute pentru trei dintre primii 10 piloti la general.

Dani Sordo si-a avariat grav masina Citroen C4 WRC dupa ce a intrat intr-un obstacol de pe traseu, in timp ce Matthew Wilson, pilotul Stobart Ford, a iesit de pe traseu cu numai doi kilometri inainte de final, deteriorandu-si grav trei roti. Nu in ultimul rand, cascadorul american Ken Block a fost nevoit sa se opreasca pe traseu in urma unor probleme tehnice la suspensie.

Kimi Raikkonen a abandonat inca din prima zi a raliului si nu a mai revenit pe traseu sambata.

Iata clasamentul complet la jumatatea Raliului Meixului:

 Loc  Pilot  Masina  Timp / Dif.
 1  Sebastien Loeb
 Citroen C4 WRC
 2:00:35.8
 2  Petter Solberg
 Citroen C4 WRC  5.2
 3  Sebastien Ogier
 Citroen C4 WRC  14.7
 4  Jari Mati Latvala
 Ford Focus RS WRC
 56.4
 5  Mikko Hirvonen
 Ford Focus RS WRC  1:24.9
 6  Henning Solberg
 Ford Focus RS WRC  1:35.8
 7  Federico Villagra
 Ford Focus RS WRC  5:44.1
 8  Dani Sordo
 Citroen C4 WRC  10:13.4
 9  Martin Prokop
 Ford Fiesta S2000
 10:35.8
 10  Xavier Pons
 Ford Fiesta S2000  10:39.7

 

Raliul Mexicului continua sambata cu alte 7 probe speciale, in timp ce duminica vor avea loc numai trei probe speciale dupa anularea PS 20 din motive de securitate.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru