Obiectivul Volkswagen în WRC în 2013: podiumuri în a doua jumătate a sezonului

de Daniel Popescu
Joi, 01.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen şi-a stabilit ca obiectiv pentru Camnpionatul Mondial de Raliuri în 2013 să obţină podiumuri în a doua jumătate a sezonului.

Până în a doua jumătate a sezonului vreau să obţinem podiumuri, dar nu prin noroc.

Jost Capito
Sef Volkswagen Motorsport
Volkswagen va concura începând de anul viitor în Campionatul Mondial de Raliuri şi va avea o linie de piloţi formată din Sebastien Ogier, recrutat de la Citroen, şi Jari Matti Latvala, care va pilota pentru Ford până la finalul acestui sezon.

Retragerea americanilor de la Ford din competiţie are potenţialul de a oferi celor de la Volkswagen oportunitatea de a obţine rezultate majore anul viitor, însă şeful Jost Capito îndeamnă la calm şi anticipează ca podiumurile cu Polo R WRC îşi vor face simţită prezenţa abia în a doua parte a sezonului.

"Abia în Portugalia (n.r - a patra etapă a sezonului) ne va oferi o imagine reală a competitivităţii maşinii noastre. Da, am avut succes în Raliul Dakar, dar acela este un singur eveniment. Acum avem 13 evenimente şi trebuie să ne ocupăm de inginerie, design şi competiţie în paralel.

Începem de la zero, nimic nu a fost externalizat de Volkswagen, aşa că trebuie să ne bazăm pe noi, iar greşelile nu pot fi ascunse. Până în a doua jumătate a sezonului vreau să obţinem podiumuri, dar nu prin noroc", a declarat pentru site-ul oficial al Campionatului Mondial de Raliuri.

WRC a fost dominat în ultimii ani de Citroen, care a câştigat ultimele nouă titluri la piloţi prin Sebastien Loeb şi titlul constructorilor consecutiv începând din sezonul 2008.

Via WRC

Comentarii (1)

  • Pacat VW ca intra asa tarziu in cursa... Probabil si-au dat seama de acum cativa ani ca nu ar fi avut nici o sansa in fata Loeb /Elena/Citroen si au asteptat acest moment ptr. a fi in top-ul WRC.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru