OFICIAL: Hirvonen şi Latvala rămân la BP Ford în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 14.07.2010
Ford a anunţat că Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala vor pilota pentru echipa de uzina şi în sezonul 2011, indiferent dacă Sebastien Ogier va semna sau nu cu americanii.

Presa internaţională a speculat că Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala riscă să-şi piardă locul în echipă anul viitor ca urmare a ofertei pe care Ford i-a făcut lui Sebastien Ogier, considerat drept un potenţial urmaş al lui Sebastien Loeb.

Negocierile cu actualul pilot al echipei Citroen Junior sunt în plină desfasuarare, însă Ford a anunţat prin vocea şefului Malcolm Wilson ca echipa îi va păstra atât pe Hirvonen, cât şi pe Latvala în sezonul următor. În schimb, în cazul în care Ogier va accepta oferta, BP Ford va alinia trei maşini la startul sezonului viitor.

"Nu este niciun secret, ambii noştri piloţi sunt confirmaţi pentru anul viitor şi vor continua. Multe dintre celelalte lucruri la care lucrez le consider private până le rezolvăm. Ideea este că am găsi o soluţie pentru a-i utiliza pe aceşti trei băieţi (n.r - Hirvonen, Latvala şi Ogier), însă cel mai important este că Latvala şi Hirvonen fac parte din această echipă pentru anul viitor", a declarat Wilson.

Motivul pentru care Ford încearcă să-şi întărească echipa este dorinţa de a cuceri titlul mondial în WRC în 2011 cu noul model Fiesta RS WRC, după ce competiţia a fost dominată în ultimii ani de rivalii de la Citroen.

Chiar dacă existenţa a trei piloţi valoroşi în cadrul echipei ar putea da naştere unor tensiuni, Wilson este încrezător că poate gestiona în mod corect relaţia dintre aceştia.

"Asta nu mă îngrijorează deloc.

Întotdeauna am fost capabili să gestionăm bine astfel de situaţii, aşa că nu sunt îngrijorat. Acum, oamenii îşi înţeleg rolul. A fost evident pentru toată lumea să vadă modul în care cei de la Citroen au reuşit: toată lumea înţelege că echipa este pe primul loc. Anul viitor este foarte important pentru noi să câştigăm titlul constructorilor cu o nouă maşină. Am făcut asta cu Focus în 2006 şi vrem acelaşi lucru cu Fiesta. Analizam cea mai bună metodă pentru a obţine cea mai bună şansă şi acesta este motivul pentru care alergam după Ogier: pentru a întări echipa", a mai precizat el.

Ogier a confirmat că se afla în negocieri cu Ford şi Citroen pentru anul următor şi că va lua o decizie în privinţa viitorului său până la Raliul Finlandei din 31 iulie.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru