Petter Solberg va câştiga puncte şi în clasamentul constructorilor din WRC

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 24.02.2011
Petter Solberg, fostul campion mondial care concurează ca pilot privat în WRC, şi-a înscris în premieră propria echipă în clasamentul constructorilor.

Petter Solberg concurează ca pilot privat în Campionatul Mondial de Raliuri din 2009, ca reacţie la retragerea constructorului Subaru din competiţie.

Aflat la al treilea sezon în această calitate, campionul mondial din sezonul 2003 a decis pentru prima oară să-şi înscrie echipa şi în clasamentul constructorilor, pentru că statutul de constructor alături de Citroen şi Ford este apreciat de potenţialii sponsori.

"Suntem în continuare o echipă finanţată din resurse proprii, dar în acelaşi timp suntem foarte profesuionisti. Prestigiul ataşat unei echipe de constructori este foarte important pentru sponsorii noştri. Ne-am jucat cu băieţii mari de de două sezoane şi este timpul să facem acest pas şi să luptăm împotriva lor în mod corespunzător", a declarat Ken Rees, şeful echipei Petter Solberg World Rally Team.

Pe lângă Petter Solberg, s-au mai înscris în clasamentul constructorilor şi Brazil World Rally Team, care va debuta în WRC în Raliul Portugaliei de la sfârşitul lunii martie cu un Mini de specificaţie S2000, dar şi Van Merksteijn Motorsport, team-ul pilotului olandez Van Merksteijn.

În total, nu mai puţin de 11 echipe sunt înscrise în prezent în clasamentul constructorilor, iar numărul acestora ar putea creşte întrucât data limită pentru înregistrare este 26 aprilie.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru