Peugeot exclude revenirea în WRC: "Viitorul competiţiei este prea complicat"

de Daniel Popescu
Vineri, 30.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a exclus orice interes pentru Campionatul Mondial de Raliuri, sub pretextul că nu are o acoperire globală şi nici o popularitate mare în rândul fanilor.

Esential 5 titluri mondiale la constructori a castigat Peugeot in Campionatul Mondial de raliuri
4 trofee la piloti si-a adjudecat constructorul francez in WRC
Presa internaţională a speculat în ultima perioadă că Peugeot ar putea fi interesată de o revenire în Campionatul Mondial de Raliuri. Ipoteza a fost lansată ca urmare a interesului crescut al constructorului francez pentru lumea sporturilor cu motor, după participările curente din Campionatul Mondial de Rallycross şi viitoarea apariţie în celebra competiţie de anduranţă Raliul Dakar.

Cu toate acestea, Bruno Famin, directorul Peugeot Sport, a exclus o participare a mărcii franceze în WRC în viitorul apropiat, întrucât competiţia nu este una globală şi nici nu se bucură de o audienţă semnificativă.

"Actualul WRC nu are vizibilitate. WRC este un campionat european cu două vizite în America de Sud, prea puţin pentru a defini lumea (n.r - există şi Raliul Australiei).

În rallycross este mult mai bine, avem Argentina, Canada, Turcia şi Rusia, în timp ce viitorul WRC este complicat. Peste toate, ai nevoie de un promoter care să pună la televizor spectacolul de acolo, dar nimeni nu reuşeşte să-l vadă", a declarat el pentru publicaţia britanică Autosport.

 Poveştile motorsportului: Peripeţiile Peugeot în Raliul Dakar

Volkswagen nu este prea mulţumită de ceea ce primeşte înapoi de la Campionatul Mondial de Raliuri. Mă întreb câţi ani va mai sta.

Bruno Famin
Director Peugeot Sport
Pe de altă parte. Peugeot nu este atrasă nici măcar de posibilitatea de a lupta şi de a învinge Volkswagen, care domină competiţia de anul trecut. Potrivit lui Farmin, o investiţie de o asemenea anvergură nu este justificată din punct de vedere economic.

"Am avea nevoie de cel puţin 40 de milioane de euro pentru a învinge Volkswagen şi nu avem acest buget. Şi chiar dacă l-am avea, ar merita? Din ce am auzit, Volkswagen nu este prea mulţumită de ceea ce primeşte înapoi de la Campionatul Mondial de Raliuri.

Mă întreb câţi ani va mai sta", a adăugat el.

Peugeot şi-a trecut în cont cinci titluri mondiale la constructori şi patru titluri la piloţi înainte de a se retgrage din WRC în 2005.

Via Autosport

Comentarii (4)

  • Ce cauta stirea asta la "Formula 1"? Ar trebui sa fie la "Motorsport".
    0 1
  • "Motorsport WRC"
    1 0
  • Multumesc pentru modificare.
    0 0
  • Cred ca mult mai complicat decat viitorul WRC este viitorul PSA....
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru