Peugeot 2008 DKR: francezii publică primele imagini cu arma pentru Raliul Dakar 2015

de Daniel Popescu
Marti, 15.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a publicat marţi primele imagini cu Peugeot 2008 DKR, maşina cu care Carlos Sainz şi Cyril Despres vor lupta pentru victorie în Raliul Dakar 2015.

Esential 2015 este anul in care Peugeot va reveni in Raliul Dakar
Peugeot a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute câteva teasere cu maşina cu care va reveni anul viitor în Raliul Dakar, cea mai dificilă competiţie de anduranţă din lume, iar în dimineaţa zilei de marţi au publicat şi primele imagini complete cu Peugeot 2008 DKR.

Constructorul francez nu a oferit informaţii despre specificaţiile tehnice ale lui Peugeot 2008 DKR, însă maşina impresionează din punct de vedere vizual prin garda la sol şi liniile aerodinamice agresive. Carlos Sainz, unul dintre piloţii echipei pentru ediţia de anul viitor, este încrezător în abilităţile inginerilor francezi de a-i oferi o maşină cu care să lupte pentru victorie.

"Ştiu că Peugeot Sport are cunoştinţele necesare, tehnologia şi instrumentele pentru a realiza ceea ce reprezintă o provocare unică şi stimulatoare pentru toţi cei din echipă", a declarat spaniolul, care are în palmares o victorie în Raliul Dakar din 2010, dar şi două trofee în Campionatul Mondial de Raliuri în 1990 şi 1992.

Coechipierul său Cyril Despres este de asemenea impulsionat de provocarea de a concura la clasa auto după cele cinci victorii obţinute anterior la clasa moto a celebrei competiţii de anduranţă.

"Sunt motivat de acest incredibil proiect Peugeot, dar şi pentru că Red Bull mi-a dat aripi să zbor de pe motocicletă şi să aterizez pe scaunul lui 2008 DKR", a precizat el. 

Peugeot a obţinut patru victorii consecutive în Raliul Dakar în perioada 1987-1990, fiecare dintre acestea fiind presărată cu numeroase incidente şi evenimente neprevăzute.

▶ Poveştile motorsportului: Peripeţiile Peugeot în Raliul Dakar.

Raliul Dakar 2015 va avea loc în perioada 4-17 ianuarie şi va traversa Argentina, Chile şi Bolivia, punctul de plecare şi de sosire urmând să fie Buenos Aires.

Via Red Bull

Comentarii (7)

  • WOW!!!
    4 0
  • Super tare !!!
    4 0
  • si probabil ca ii vor strica look-ul asta furios inainte de competitie, cand il vor prezenta plin de culori, cum au facut cu cel de la pikes peak...
    2 0
  • Daca si la capiolul performanta decalajul intre Citroen si restul competitorilr va fi tot la fel de mare ca in cazul modelului care a luat startul in Campionatul Mondial de Turisme., succesul va fi garantat!
    1 0
  • O fi diesel sau benzina???Daca ar pune pe el motorizarea de pe 908 HDI ar fi ceva cu adevarat interesant!
    3 0
  • un oarecare
    Frumoasa bestia
    0 0
  • hazard
    ...niste detalii tehnice ar fi facut articolul de nota 10
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru