Pirelli nu va fi singurul furnizor de pneuri în WRC în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.06.2010
FIA a anunţat miercuri că orice producător de pneuri este liber să participe în sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Consiliul Mondial al FIA s-a reunit miercuri la Geneva pentru a stabili ultimele amănunte ale regulamentului tehnic pentru Campionatul Mondial de Raliuri.

Cea mai importantă noutate se referă la posibilitatea ca orice producător de pneuri să participe în ediţia 2011 a WRC. Iniţial, FIA a lansat o licitaţie publică pentru furnizarea pneurilor în WRC în perioada 2011-2013, însă singura ofertă a venit din partea celor de la Pirelli, care sunt deja prezenţi în competiţie, astfel că până în prezent italienii reprezintă singura cunoscută din acest punct de vedere.

De asemenea, FIA a confirmat că sezopnul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri va avea 13 etape, în ciuda faptului că mai multe ţări sperau să obţină al 14-lea loc. Forul mondial nu a oferit nicio justificare pentru decizia de a nu include o etapă suplimentară în calendar.

În plus, începând de la Raliul Bulgariei, numele copilotului va apărea pe geamurile laterale din spatele maşinilor. Pe de altă parte, FIA a încercat să aleagă un furnizor unic pentru schimbătorul de viteze la maşinilor de WRC pentru sezoanele 2011 şi 2012, însă nu a fost mulţumită de niciuna dintre propuneri.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru