Raikkonen: "Sezonul de WRC, cel mai dificil din cariera mea"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 18.11.2010
Kimi Raikkonen susţine că sezonul 2010 a fost cel mai dificil din cariera sa în sporturile cu motor, datorită provocărilor Campionatului Mondial de Raliuri.

Kimi Raikkonen a concurat în acest an în Campionatul Mondial de Raliuri, după ce la sfârşitul sezonului 2009 şi-a reziliat contractul cu Scuderia Ferrari, echipa cu care a câştigat titlul mondial în Formula 1 în 2007.

Pe parcursul celor 12 etape în care a luat startul, pilotul finlandez a terminat de 5 ori în puncte şi a obţinut locul 10 în clasamentul general, însă sezonul său nu a fost lipsit de greşeli personale care l-au împiedicat să termine toate etapele. Privind retrospectiv spre 2010, finlandezul consideră că 2010 a fost cel mai dificil sezon din întreaga sa carieră în sporturile cu motor.

"Acesta a fost cu siguranţă cel mai provocator an al carierei mele, iar Marea Britanie a fost unul dintre cele mai dificile raliuri în care am concurat, din cauza aderentei care s-a schimbat tot timpul. Acest sezon a fost mai mult sau mai puţin aşa cum mă aşteptam: am făcut câteva greşeli, dar am şi învăţat foarte mult. În general sunt mulţumit de progresele pe care le-am realizat în acest raliu şi a fost foarte distractiv, motiv pentru care le sunt recunoscător celor de la Red Bull şi Citroen pentru toate oportunităţile de care ne-am bucurat în acest an", a declarat el.

Viitorul lui Raikkonen în sporturile cu motor rămâne incert, însă cel mai probabil va pilota pentru Citroen Junior şi în sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Alte opţiuni sunt Monster World Rally Team sau Mini, o revenire în Formula 1 fiind complet exclusă în acest moment.

Via | GPUpdate

Comentarii (2)

  • Kimi
    Born to drive !

    Keep flying Iceman ! :)
    11 7
  • zboara puiule... zboara...
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru