Raikkonen speră să termine Raliul Germaniei

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.08.2010
Kimi Raikkonen admite că Raliul Germaniei este unul dificil, motiv pentru care obiectivul său este să ajungă la linia de sosire.

Raliul Germaniei este a doua etapă a sezonului 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri desfăşurata pe asfalt, o suprafaţă pe care Kimi Raikkonen o cunoaşte foarte bine în urma experienţei acumulate în Formula 1.

Pilotul echipei Citroen Junior a impresionat în Raliul Bulgariei, desfăşurat de asemenea pe asfalt, acolo unde a ocupat locul cinci înainte de a suferi un accident. Cu toate acestea, finlandezul priveşte cu precauţie Raliul Germaniei şi susţine că traseul va fi unul mult mai dificil în comparaţie cu drumurile din Bulgaria.

"Nu ştiu exact cum vor fi probele speciale din Germania, dar ştiu că vor fi foarte diferite de cele din Bulgaria. În curse, suprafaţa unui circuit nu este diferită semnificativ de suprafaţa altuia, chiar dacă există mici schimbări. În raliuri, diferenţa este uriaşă în fiecare eveniment şi există o varietate foarte mare: fiecare kilometru şi fiecare viraj este diferit. De aceea, experienţa este foarte importantă în acest sport".

"Aşa că trebuie doar să continui să-mi îmbunătăţesc cunoştinţele. Voi da tot ce pot în Germania, dar trebuie să mă asigur că sunt acolo pentru a termina, pentru a învăţa totul despre acest eveniment. Toată lumea îmi spune că probele speciale sunt complicate, aşa că va trebui să fiu atent, în special dacă plouă", a declarat Raikkonen în cadrul unui preview pentru Raliul Germaniei.

Campionaul mondial al Formulei 1 din sezonul 2007 ocupa locul 11 în clasamentul general cu 15 puncte cu cinci etape înainte de finalul sezonului. Raliul Germaniei va avea loc în weekendul 20-22 august.

Via | Citroen Junior

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru