Raliul Finlandei, PS 15-17/19: Ogier şi Loeb se apropie de Latvala

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 31.07.2010
Jari Matti Latvala ocupă în continuare prima poziţie în Raliul Finlandei, însă avansul său faţă de Sebastien Ogier şi Sebastien Loeb s-a redus la 10 şi, respectiv, 23 de secunde.

Jari Matti Latvala nu a repetat parcursul bun din primele probe speciale ale zilei de sâmbătă, parţial şi din cauza faptului că a plecat primul pe traseu.

Finlandezul nu a câştigat niciuna dintre ultimele trei probe speciale, însă a reuşit să rămână pe prima poziţie şi are prima şansă la victorie prin prisma avansului de 10 secunde pe care îl are în faţa lui Sebastien Ogier, care a triumfat în PS 17.

Rivalul său concurează pentru prima oară pentru Citroen WRC, însă nu crede că va fi capabil să îl învingă pe Latvala. "Pentru moment, Latvala are o poziţie bună pentru că are încă un avans de 10 secunde şi este dificil să câştig timp. Dar putem pune presiune pe el până la final", a declarat francezul.

Coechipierul său Sebastien Loeb a câştigat PS 15 şi PS 16 şi a urcat pe locul trei la general la 22 de secunde de Latvala. Sextuplul campion mondial susţine însă ca a renunţat la victorie şi că Ogier este singurul care îl poate învinge pe Latvala.

"Nu pot lupta pentru victorie, Latvala este prea departe cu numai două probe speciale înainte de final.

Ogier este însă în măsură să forţeze", a explicat Loeb.

Petter Solberg a coborât pe locul patru, în timp ce Dani Sordo, proaspăt retrogradat la Citroen Junior, ocupă locul cinci în faţa lui Matthew Wilson şi Mads Ostberg. Cvadruplul campion mondial Junha Kankkunen rulează pe locul opt, în timp ce Kimi Raikkonen ocupa doar locul 26 în urma unui incident din prima probă specială a zilei.

Iată clasamentul complet după primele 17 probe speciale din Raliul Finlandei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Jari Matti Latvala
 BP Ford
 2:11:13.0
 2  Sebastien Ogier
 Citroen WRC
 10.6
 3  Sebastien Loeb  Citroen WRC  23.6
 4  Petter Solberg
 pilot privat
 29.0
 5  Dani Sordo
 Citroen Junior
 1:16.7
 6  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 5:00.0
 7  Mads Ostberg  Subaru  5:32.7
 8  Juha Kankkunen
 Stobart Ford  6:16.1
 9  Juho Hanninen
 Skoda  7:35.9
 10  P-G Andersson
 Skoda  8:26.5

 

Ultimele două probe speciale vor avea loc în această seară.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru