Raliul Germaniei, Shakedown: Solberg şi Sordo, cei mai buni timpi

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.08.2010
Petter Solberg şi Dani Sordo au stabilit timpul de referinţă în Shakedown-ul contând pentru Raliul Germaniei, după ce au fost cronometraţi în acelaşi interval de timp.

Raliul Germaniei a demarat în această după-amiază cu tradiţionalul Shakedown premergător primei zile propriu-zise de competiţie.

La capătul testului de patru ore, pilotul privat Petter Solberg şi spaniolul Dani Sordo au stabilit cei mai buni timpi după ce au fost cronometraţi cu 3:39.4, însă norvegianul este considerat câştigător pentru că a fost primul care a stabilit acest timp.

Sextuplul campion mondial Sebastien Loeb s-a poziţionat pe locul trei, însă a fost cu peste o secundă mai lent decât rivalii săi.

Citroen a monopolizat primele patru poziţii ale clasamentului, în contextul în care Kimi Raikkonen a reuşit performanţa de a-l devansa pe Mikko Hirvonen de la BP Ford, dar şi pe coechipierul său Sebastien Ogier. Rezultatul este unul încurajator şi confirmă faptul că finlandezul are capacitatea de a avea o prestaţie bună pe asfalt datorită experienţei acumulate în Formula 1. Revenit în WRC strict pentru această etapă, Francois Duval a terminat pe locul şase, în faţa lui Ogier şi a lui Jari Matti Latvala.

Iată clasamentul complet în Shakedown în Raliul Germaniei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp
 1  Petter Solberg
 pilot privat
 3:39.4
 2  Dani Sordo
 Citroen WRC
 3:39.4
 3  Sebastien Loeb
 Citroen WRC  3:40.7
 4  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior
 3:42.6
 5  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 3:42.7
 6  Francois Duval
 Stobart Ford
 3:42.8
 7  Sebastien Ogier
 Citroen Junior  3:43.3
 8  Jari Matti Latvala
 BP Ford  3:44.4
 9  Al Qassimi
 Stobart Ford  3:51.4

 

Primele şase probe speciale din Raliul Germaniei vor avea loc pe parcursul zilei de vineri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru