Raliul Japoniei, PS 6-10/26: Ford revine în forţă, dar Solberg rămâne lider

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.09.2010
Petter Solberg a rămas pe prima poziţie în Raliul Japoniei la sfârşitul primei zile, însă piloţii de la Ford au dominat ultimele cinci probe speciale.

După ce a dominat au autoritate primele trei probe speciale ale zilei în ciuda faptului că este răcit, Petter Solberg s-a confruntat în această după-amiază cu o revenire în forţă a rivalilor de la Ford.

Jarri Matti Latvala a câştigat PS 6, iar Mikko Hirvonen s-a impus în PS 7 şi PS 8, rezultatele în urma cărora clasamentul general a suferit modificări importante. Solberg a rămas lider datorită timpilor competitivi, însă Hirvonen a urcat pe locul doi la mai puţin de 10 secunde în urma sa, în timp ce Latvala a promovat pe locul patru în spatele lui Sebastien Ogier.

"Într-un fel, a fost un an grozav şi totul începe să se lege - eu, maşina, toate detalii. Probele speciale sunt teribile, dar sunt foarte mulţumit de ce am făcut până acum. Timpii sunt buni şi acum trebuie doar să facem raliuri fără probleme majore", a declarat Solberg.

Între timp, Dani Sordo a pierdut poziţia pe podium pe care o ocupa şi a coborât până pe locul cinci. Deşi a câştigat PS 9, desfăşurată, la fel ca şi PS 10, pe superspeciala cu o lungime de 1.57 km, Sebastien Loeb a rămas pe locul şase al clasamentului, la aproape un minut în urma liderului.

Sextuplul campion mondial nu a identificat încă motivele pentru prestaţia modestă din Japonia, însă speră ca poziţia favorabilă de drum pentru sâmbătă să-l ajute să progreseze.

"A fost o zi foarte dificilă pentru mine. Nu am niciun răspuns, am forţat foarte mult. Poziţia pe drum este singura explicaţie. Mâine voi avea o poziţie de drum mai bună, dar nu ştiu cât de mult va face diferenţa şi cât de mult contează pilotajul meu. Vom vedea mâine", a declarat francezul.

Kimi Raikkonen continuă să concureze pe locul 10 în clasamentul general, însă a coborât la peste patru minute în urma liderului Solberg.

Iată clasamentul complet al piloţilor din clasa WRC după prima zi de competiţie:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Petter Solberg
 pilot privat
 1:13:31.2
 2  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 9.4
 3  Sebastien Ogier
 Citroen WRC
 21.3
 4  Jari Matii Latvala
 BP Ford  22.4
 5  Dani Sordo
 Citroen Junior
 36.5
 6  Sebastien Loeb
 Citroen WRC  54.5
 7  Henning Solberg
 Stobart Ford
 1:22.2
 8  Matthew Wilson
 Stobart Ford  3:16.9
 9  Federico Villagra
 Stobart Ford  3:46.5
 10  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  4:03.1

 

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru