Raliul Marii Britanii, PS 5-7/20: Loeb revine pe prima poziţie

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.11.2010
Sebastien Loeb a revenit pe prima poziţie în Raliul Marii Britanii după ce Jari Matti Latvala a avut o pană de cauciuc în ultima probă specială a zilei.

Jari Matti Latvala a fost favorit să încheie prima zi din Raliul Marii Britanii pe prima poziţie, însă a pierdut prima poziţie în urma unei pene de cauciuc suferită în PS 7.

Pilotul echipei BP Ford a pierdut peste un minut din cauza acestei probleme şi a coborât până pe locul 6 în clasamentul general, având acum şanse minime să obţină victoria.

Cel care a profitat de această oportunitate a fost Sebastien Loeb, care a câştigat PS 6 şi PS 7, însă pilotul echipei Citroen WRC are un avans de numai 1.7 secunde în faţa lui Petter Solberg şi de 3.6 secunde faţă de Sebastien Ogier, care a câştigat PS 5.

Între timp, Mikko Hirvonen a urcat pe locul 4 după ce a profitat de problemele lui Latvala şi l-a depăşit pe Dani Sordo, însă finlandezul este la peste 42 de secunde în urma liderului. În spatele lui Latvala s-au poziţionat Henning Solberg şi Matthew Wilson, în timp ce Kimi Raikkonen continua să evolueze pe locul 10.

Iată clasamentul primilor 10 piloţi după prima zi din Raliul Marii Britanii:

Pos  Driver              Car        Time/Gap
1.
Sebastien Loeb Citroen 1h15m34.6s
2. Petter Solberg Citroen + 1.8s
3. Sebastien Ogier Citroen + 3.6s
4. Mikko Hirvonen Ford + 42.2s
5. Dani Sordo Citroen + 48.9s
6. Jari-Matti Latvala Ford + 1m07.0s
7. Henning Solberg Ford + 2m30.5s
8. Matthew Wilson Ford + 3m19.3s
9. Mads Ostberg Subaru + 3m38.3s
10. Kimi Raikkonen Citroen + 4m27.1s

Următoarele 9 probe speciale din Raliul Marii Britanii vor avea loc pe parcursul zilei de sâmbătă:

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru