Raliul Marii Britanii, PS 8-11/20: Luptă aprigă între Loeb şi Solberg

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 13.11.2010
Sebastien Loeb şi Petter Solberg se află în mijlocul unei lupte echilibrate pentru victorie în Raliul Marii Britanii, în timp ce Sebastien Ogier a abandonat.

Sebastien Loeb este lider în Raliul Marii Britanii după primele 11 probe speciale, însă lupta pentru victorie se anunţă mai palpitantă ca oricând datorită prestaţiei foarte bune a lui Petter Solberg.

Pilotul privat care concurează pe Citroen C4 WRC a câştigat 3 dintre cele 4 probe speciale din dimineaţa zilei de sâmbătă şi este la numai 2.5 secunde în urma lui Loeb, care şi-a adjudecat victoria în PS 10. Solberg a fost lider în clasamentul general după PS 8 şi PS 9, însă s-a recunoscut învins înainte de intrarea în parcul de service.

Sebastien Ogier, celălalt pretendent la victorie, a fost nevoit să abandoneze în PS 8 în urma unui accident pe finalul probei speciale, pilotul echipei Citroen WRC scăpând nevătămat după ce a ieşit de pe traseu. Şansele ca francezul să revină pe traseu duminică sunt minime, ceea ce înseamnă că poate pierde locul 2 în clasamentul general în faţa lui Solberg sau a lui Jari Matti Latvala.

Ultimul a urcat pe locul 4 în clasament după ce a trecut de Dani Sordo şi îl are în faţă pe coechipierul său de la BP Ford, Mikko Hirvonen.

Clasamentul este completat de Henning Solberg, Matthew Wilson şi Mads Ostberg, în timp ce Kimi Raikkonen concurează pe locul 9 în fata cascadorului american Ken Block.

Iată clasamentul complet al piloţilor din clasa WRC după primele 11 probe speciale:

Pos  Driver              Car        Time/Gap
1. Sebastien Loeb Citroen 1h53m17.3s
2. Petter Solberg Citroen + 2.5s
3. Mikko Hirvonen Ford + 1m02.5s
4. Jari-Matti Latvala Ford + 1m13.7s
5. Dani Sordo Citroen + 1m20.1s
6. Henning Solberg Ford + 3m51.3s
7. Matthew Wilson Ford + 4m55.4s
8. Mads Ostberg Subaru + 5m26.5s
9. Kimi Raikkonen Citroen + 6m28.9s
10. Ken Block Ford + 7m50.9s

Următoarele 5 probe speciale din Raliul Marii Britanii vor avea loc în cursul după-amiezii.

Comentarii (1)

  • Kimi
    Kaj Lindstrom on the radio: “Fingers crossed we will be here next season, but I can’t tell more yet”

    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru