Raliul Mexicului, PS 1-10: Luptă strânsă între Ogier şi Loeb

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 05.03.2011
Sebastien Ogier este lider în Raliul Mexicului după primele 10 probe speciale, însă Sebastien Loeb, coechipierul său de la Citroen, se menţine la numai două secunde în urma sa.

Lupta pentru victorie în Raliul Mexicului rămâne complet deschisă după prima zi a competiţiei, însă Citroen nu mai poate pierde, cel puţin teoretic, primele două poziţii ale podiumului.

Sebastien Ogier este lider la general după ce a obţinut nu mai puţin de 8 victorii în primele 10 probe speciale, însă chiar şi în aceste condiţii coechipierul său Sebastien Loeb are şanse mari la victorie, ocupând poziţia a doua la numai 2.3 secunde în urma acestuia.

Ogier putea pierde însă poziţia de lider dacă ar fi fost penalizat de organizatori după ce a virat la stânga în drumul spre parcul de service, deşi traseul regulamentar era spre dreapta. Întrucât francezul şi-a corectat imediat greşeală, organizatorii au decis să nu ia nicio decizie împotrivă sa.

Dacă cei doi piloţi ai echipei de uzină Citroen au avut un parcurs constant şi echilibrat, Ford a pierdut deja orice şansă la victorie. Dezavantajaţi de faptul că au plecat printre primii pe traseu, Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala ocupă doar locurile 3 şi 4 în clasamentul general, la 1:22 şi, respectiv, 2:53 de Ogier.

În mod surprinzător, poziţia a cincea este ocupată de rusul Evgheni Novikov la volanul unui Ford Fiesta RS WRC, în condiţiile în care acesta nu a mai concurat în WRC de aproximativ un an.

Henning Solberg şi Dennis Kuipers completează topul pe locurile 6 şi 7 şi sunt urmaţi de Nasser Al-Attiyah, câştigătorul Raliului Dakar din acest an concurând însă la clasa S2000.

Petter Solberg a ratat ocazia de a lupta pentru un loc pe podium în urma unor probleme de electronică în PS6, când a pierdut peste şase minute, coborând până pe 13 în clasamentul general. Norvegianul de 36 de ani câştigase superspeciala de debut şi întâmpinase probleme la direcţie în Shakedown.

Iată clasamentul complet după prima zi a Raliului Mexicului:


1. Sebastien Ogier Citroen 1h27m22.3s
2. Sebastien Loeb Citroen + 2.3s
3. Mikko Hirvonen Ford + 1m22.2s
4. Jari-Matti Latvala Ford + 2m53.6s
5. Evgeny Novikov Stobart Ford + 3m04.0s
6. Henning Solberg Stobart Ford + 3m16.5s
7. Dennis Kuipers Ferm Ford + 5m06.8s
8. Nasser Al-Attiyah Barwa Ford + 5m15.2s
9. Ott Tanak MM Ford + 5m42.2s
10.
Martin Prokop Czech Ford + 6m07.8s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru