Raliul Portugaliei, PS 7-10/17: Ogier este lider. Loeb, încetinit de Hirvonen

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 26.03.2011
Sebastien Ogier şi Jari Matti Latvala rămân favoriţi în Raliul Portugaliei, în timp ce Sebastien Loeb acuză că a pierdut 30 de secunde din cauza lui Mikko Hirvonen.

Sebastien Ogier a preluat conducerea în Raliul Portugaliei la finalul primei părţi din a doua zi de concurs, însă are un avans de numai şapte secunde în fata rivalului sâu de la Ford, Jari Matti Latvala.

Francezul a încetinit deliberat în PS 7, desfăşuratâ vineri seara, pentru a avea o poziţie de drum mai bună pe parcursul zilei de sâmbătă, iar strategia sa a dat roade. Cei doi au scăpat aparent de ameninţarea reprezentată de Sebastien Loeb şi Mikko Hirvonen, după ce aceştia au fost protagoniştii unui incident în PS 9.

Hirvonen a fost nevoit să schimbe un cauciuc în urma unei pene şi a revenit pe traseu chiar în faţa lui Loeb, iar acesta din urmă susţine că pilotul echipei Ford l-a încetinit în mod deliberat pentru a-l exclude din lupta pentru victorie. Acuzaţiile pilotului Citroen sunt confirmate de cele 30 de secunde pe care le-a pierdut în lupta cu Ogier numai pe parcursul acestei probe speciale.

"A avut o pană, a revenit la 8 secunde în faţa mea şi nu m-a lăsat să trec pentru a-l proteja pe Latvala.

Cu siguranţă este o strategie bună pentru Ford, dar mi-a distrus cursa. El a avut pană, nu eu", a declarat Loeb vizibil iritat la finalul probei speciale.

Hirvonen nu a comentat acuzaţiile lui Loeb, însă susţine că nu a încălcat în niciun fel regulamentul sportiv. "Sunt sigur că Loeb este foarte, foarte nervos. Îmi pare rău pentru asta, dar după ce am schimbat pneul am plecat. Aşa sunt regulile acum", a precizat finlandezul.

În urma acestui incident, Loeb a coborât pe locul trei în clasamentul general la 30 de secunde de Ogier, în timp ce Hirvonen concurează pe locul patru la peste două minute de lider. Clasamentul este completat de Matthew Wilson şi Hening Solberg (ambii Stobart Ford), în timp ce Armindo Araujo ocupă locul şapte la volanul unui Mini de specificaţie S2000. Kimi Raikkonen (Ice 1 Racing), Federico Villagra (Munchi's Ford) şi Qalid Al-Qassimi completează topul primilor 10 piloţi. Petter Solberg s-a retras benevol din raliu înainte de finalul PS 7 din cauza timpului pierdut ca urmare a celor trei pene avute pe parcursul zilei.

Raliul Portugaliei - Clasament după PS 10/17:

Pos  Driver              Team/Car          Time/Gap
 1. 
Sebastien Ogier Citroen 2h11m59.9s 2. Jari-Matti Latvala Ford + 6.9s 3. Sebastien Loeb Citroen + 30.7s 4. Mikko Hirvonen Ford + 2m17.9s 5. Matthew Wilson Stobart Ford + 3m37.3s 6. Henning Solberg Stobart Ford + 3m42.9s 7. Armindo Araujo Italia Mini + 6m27.7s 8. Kimi Raikkonen Ice 1 Citroen + 6m35.6s 9. Federico Villagra Munchi's Ford + 6m51.7s 10. Khalid Al Qassimi Abu Dhabi Ford + 7m57.8s

Următoarele trei probe speciale vor avea loc în după-amiaza zilei de sâmbătă.

Comentarii (1)

  • wrc
    .... Hirvonen si-a facut pana si s-a dus .... trebuia sa-l astepte pe Loeb si sa-l lase sa treaca ? nu cred
    Loeb s-a nimerit in praful facut de Hirvonen dar nu ca Hirvonen nu l-ar fi lasat sa treaca
    ghinion si la case mai mari
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru