Solberg, cel mai rapid în calificările din Raliul Mexicului

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.03.2012
Petter Solberg a stabilit cel mai bun timp în calificările pentru Raliul Mexicului şi i-a devansat pe rivalii de la Citroen, Mikko Hirvonen şi Sebastien Loeb.

Raliul Mexicului a început joi seară cu sesiunea de calificări care va decide ordinea de start pentru probele speciale de pe parcursul zilei de vineri, iar cel mai bun timp a fost stabilit de Petter Solberg, pilotul echipei Ford.

Norvegianul s-a simţit ca peştele în apă pe traseul situat în apropierea localităţii Leon şi a profitat la maxim de problemele înregistrate de rivalii de la Citroen din cauza altitudinii ridicate.

Mikko Hirvonen şi Sebastien Loeb au completat podiumul, însă nu înainte de a pierde timp preţios din cauza motorului Citroen, care în unele momente nu a funcţionat la parametri normali din cauza altitudinii ridicate.

Cei trei au fost urmaţi de Jari Matti Latvala, care la finalul calificărilor s-a declarat contrariat de faptul că nu a reuşit să-şi învingă coechipierul.

Clasamentul a fost completat de Evgeny Novikov (Ford), Mads Ostberg (Ford) şi Thierry Neuville (Citroen), în timp ce Monster şi-a adjudecat locurile 10 şi 11 prin Chris Atkinson şi Ken Block.

Mini a debutat cu stângul în Mexic după ce Paulo Nobre şi Armindo Araujo au înregistrat probleme tehnice, în timp ce veteranul Henning Solberg nu a putut lua startul în raliu din cauza unei probleme cu sponsorii.

Conform noului regulament sportiv, piloţii sunt liberi să-şi aleagă poziţia de pe care vor pleca pe traseu în probele speciale de vineri în funcţie de clasamentul din calificări.

Implicit, Petter Solberg va pleca de pe poziţia a 14-a (ultima dedicată piloţilor de la clasa WRC), urmând să-i aibă în faţa sa pe Hirvonen (locul 13) şi Loeb (locul 12).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru