Solberg, convins că se apropie de prima victorie în WRC după 5 ani

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.09.2010
Petter Solberg susţine că este din ce în ce mai aproape să obţină prima victorie în WRC după cinci ani, însă admite că succesul este îngreunat de bugetul limitat.

Petter Solberg a câştigat titlul mondial în 2003 şi a continuat să obţină victorii în Campionatul Mondial de Raliuri până în 2005, când a triumfat în Raliul Marii Britanii.

Retragerea constructorului Subaru l-a determinat pe norvegian să-şi întemeieze propria echipă, cu care a obţinut şapte podiumuri. În Raliul Japoniei de la finalul săptămânii precedente el a fost aproape să obţină victoria, iar pilotul privat crede că este doar o chestiune de timp până când se va regăsi pe prima poziţie în clasamwentul general al unei etape.

"Sunt foarte aproape să câştig. Am nevoie de câteva mici detalii şi apoi voi reuşi. Ştiu asta şi mai bine după Japonia, pentru că timpii mei au fost buni şi m-am aflat la conducere", a declarat el.

Totuşi, Solberg admite că ambiţiile sale sunt îngreunate de bugetul limitat pe care îl are la dispoziţie. Norvegianul a achiziţionat două exemplare de Citroen C4 WRC pentru acest sezon, însă nu poate înlocui componentele defecte la fel de des precum şi-ar dori, motiv pentru care trebuie să piloteze cu precauţie.

"Cu bugetul pe care îl am nu pot forţa la 100%.

Nu putem înlocui anumite părţi atât de des precum am vrea şi poate că asta a cauzat şi problema din Japonia. Ştiu că este o problemă, dar ce aş putea face? Nu am posibilitatea să fac orice, aşa că trebuie să-mi folosesc capul. Dar fiecare probă specială şi fiecare rezultat bun înseamnă foarte mult pentru mine şi pentru echipa mea", a adăugat el.

După primele 10 etape ale sezonului 2010, Solberg ocupă locul patru în clasamentul general cu 118 puncte, de aproape două ori mai puţine decât liderul Sebastien Loeb, ajuns la cota 201.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru