Solberg nu ştie dacă va concura în WRC anul viitor

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 16.11.2010
Petter Solberg a dezvăluit că nu ştie dacă va avea fondurile necesare pentru a concura în sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Petter Solberg a înregistrat în acest sezon cel mai bun rezultat în WRC din ultimii 5 ani, terminând pe locul 3 în clasamentul general în urma lui Sebastien Loeb (Citroen WRC) şi Jari Matti Latvala (BP Ford).

Chiar dacă performanţele sale au fost peste aşteptări în condiţiile în care a concurat ca pilot privat, norvegianul admite că viitorul său în competiţie este incert din cauza lipsei de fonduri.

"Sincer să fiu, încă nu am nicio idee ce voi face anul viitor. Pot doar să spun că până acum am un sponsor, dar nimic altceva", a declarat el la finalul Raliului Marii Britanii.

De altfel, Solberg a întâmpinat dificultăţi financiare chiar şi în finalul acestui sezon, când a fost nevoit să concureze pe banii lui în ultima etapă din Marea Britanie după ce sponsorii nu i-au mai livrat sumele promise. "Am plătit din propriul meu buzunar pentru ultima etapă şi pentru jumătate din raliuri, aşa că nu este uşor. Lucrurile se întâmplă pur şi simplu când pilotezi pentru un constructor, dar când eşti pilot privat nu este uşor.

Acum am făcut singur cu echipa mea toată munca", a mai precizat el.

Solberg a concurat în acest sezon cu două maşini Citroen C4 WRC, achiziţionarea acestora fiind suportată parţial de filiala din Norvegia a constructorului francez prin intermediul unui contract de sponsorizare. Recent, el a scos la vânzare una dintre maşini pentru a-şi recupera o parte din investiţie.

Via | MaxRally

Comentarii (1)

  • ...nu pricep de loc de ce nimeni nu-l vrea... intr-o echipa de uzina s- bate cu loeb pt victorii si pt titlu...asa cum o facea in trecut!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru