Solberg organizează un test pentru desemnarea copilotului

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.06.2010
Petter Solberg a anunţat că va organiza un test cu trei dintre candidaţii pentru postul de copilot pentru a-l desemna pe înlocuitorul lui Phil Mills.

După ce Phil Mills şi-a anunţat recent despărţirea de Petter Solberg, pilotul norvegian a primit aproximativ 20 de oferte pentru postul de copilot.

Întrucât cererea fost foarte mare şi lupta dintre candidaţi este echilibrată, Solberg a decis să evalueze abilităţile a trei dintre cei mai importanţi candidaţi în cadrul unor teste private, pentru a vedea cu care dintre ei se înţelege cel mai bine. Fostul campion mondial a refuzat însă să dezvăluie numele celor trei "finalişti" înscrişi în această competiţie.

"Probabil că nu este corect să vorbesc despre aceşti oameni până când situaţia nu se va clarifica, dar aceasta a fost ideea mea. Exista câţiva oameni care pot face asta, dar este o sarcină dificilă şi este foarte greu să ştiu care este decizia corectă", a declarat el.

Referindu-se la portretul robot al copilotului ideal, fostul campion mondial a evidenţiat principalele calităţi pe care acesta trebuie să le aibă.

"Greutatea este importantă, dar trebuie să fie cineva cu care să mă înţeleg bine , să aibă o voce frumoasă şi să citească bine notiţele.

Un lucru este sigur: va fi foarte greu să-l inlocuisc pe Mills", a explicat el.

Solberg a colaborat cu Mills timp de 11 ani, iar schimbarea copilotului ar putea avea efecte asupra performanţelor sale. Solberg a admis însă că nu ştie la ce se poate aştepta din acest punct de vedere. "Chiar nu ştiu. Este unul dintre lucrurile pe care îl vom afla atunci când se va întâmpla. Dar în toată perioada în care am fost implicat în raliuri au existat întotdeauna povesti mari şi înveţi să mergi mai departe", a mai precizat el.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru