Solberg: "Pilotez pentru un constructor sau renunţ la WRC!"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 17.11.2010
Petter Solberg susţine că va concura în alte competiţii dacă nu va reuşi să piloteze pentru echipa unui constructor în sezonul 2011 al WRC.

Petter Solberg a anunţat luni că nu ştie dacă va mai concura în Campionatul Mondial de Raliuri şi anul viitor din cauza dificultăţilor financiare, însă norvegianul a dezvăluit astăzi ca un alt motiv este legat de oboseala acumulată.

El susţine că misiunea de a concura ca pilot privat este foarte obositoare şi că, în cazul în care nu va putea concura pentru echipa unui constructor, va cauta alternative în Le Mans sau în alte competiţii din Statele Unite ale Americii.

"Am obosit să caut parteneriate. În ultimii doi ani am fost în avioane şi în întâlniri nonstop. Iar când nu am făcut asta, am pilotat, am testat şi am muncit cu echipa. Simt că nu mi-am mai văzut familia de doi ani şi nu cred că este corect să continui în acest ritm. Vreau să mă duc în echipa unui constructor şi să lupt, asta este tot. Este posibil să fac alte lucruri anul viitor. M-aş putea îndrepta spre Le Mans şi sunt şi alte posibilităţi în America. Ar fi ceva nou. Dar să revin în WRC după un an de pauză ar putea fi dificil.

Trebuie să mă gândesc", a declarat el.

Potrivit unei surse apropiate lui Solberg, norvegianul este în negocieri cu Ford şi Citroen, însă opţiunile sunt limitate în condiţiile în care ambii constructorii au liniile de piloţi stabilite pentru 2011.

"Petter are nevoie de o pauză acum. Merită o şansă cu un constructor după modul în care s-a luptat în ultimii doi ani. Exista o posibilitate cu Ford şi Citroen pentru anul viitor. Are atât de multe de oferit ca pilot şi cu siguranţă ar câştiga din nou raliuri şi titlul mondial", a precizat sursa.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru