Solberg va utiliza un nou Citroen C4 WRC in Raliul Iordaniei

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.03.2010
Petter Solberg va miza pe cel de-al doilea exemplar de Citroen C4 WRC pe care il are la dispozitie in Raliul Iordaniei de saptamana viitoare.

Petter Solberg a achizitionat doua masini Citroen C4 WRC pentru sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri, una dintre ele fiind utilizata in primele doua etape din acest an.

Campionul mondial din sezonul 2003 a decis insa ca a venit momentul sa incerce si cel de-al doilea exemplar pe parcursul urmatoarelor doua etape, ce se vor desfasura in Iordania si Turcia.

Noua masina va fi dotata si cu un motor complet nou de specificatie 2009, dupa ce precedentul exemplar a fost echipat cu un motor din 2008. Ken Rees, seful echipei Petter Solberg World Rally Team, spera ca noul motor sa isi dovedeasca eficienta datorita cuplului mai mare. "Nu va fi o imbunatatire majora din punct de vedere al puterii, dar acest motor are un cuplu mai mare si speram ca asta sa ajute la manevrabilitatea masinii", a declarat Rees.

Sperantele lui Solberg sunt impulsionate si de locul secund obtinut in Raliul Mexicului, insa Rees a admis ca norvegianul va avea o misiune dificila in incercarea de a repeta performanta si in Iordania.

"Am stabilit la inceputul sezonului sa obtinem podiumuri si poate o victorie sau doua, iar rezultatul din Mexic i-a redat increderea lui Solberg.

Iordania va fi un raliu mai echilibrat pentru ca nu va mai fi atat de mult praf de eliminat de pe drum. In plus, ne asteptam la o lupta mai stransa pentru podium pentru ca BP Ford va fi din nou competitiva", a adaugat el. Raliul Iordaniei va avea loc in perioada 1-3 aprilie.

Via | MaxRally

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru