Solberg vrea să câştige o etapă de raliu în 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.06.2010
Petter Solberg îşi propune să termine pe locul 3 în clasament sezonul 2010 al WRC, însă ar renunţa la acest obiectiv pentru o victorie de etapă.

Petter Solberg concurează în acest sezon cu două maşini Citroen C4 WRC, în speranţa că va lăsa deoparte dezamăgirile din anii precedenţi şi că va putea lupta pentru victorii.

Campionul mondial din sezonul 2003 aşteaptă cu nerăbdare ultimele raliuri din 2010 şi spune că îşi propune să termine pe locul 3 în clasament, însă ar renunţa la această performantă în favoarea unei victorii.

"Sunt entuziasmat de restul sezonului. Cred că ceea ce facem noi ca echipa privată este fantastic. Vreau să continui în acelaşi mod şi visul este să ocup locul 3 în clasament, dar aş renunţa la asta pentru o victorie de etapă. Îmi asum riscuri, iar în Noua Zeelandă am încercat să câştig. Forţez foarte mult, dar fac asta fără un constructor în spate. Asta este tot ce pot face", a declarat norvegianul.

Următoarele patru raliuri se vor desfăşura pe asfalt, în timp ce ultimele trei runde sunt programate pe pietriş, iar Solberg susţine că nu are preferinţe în ceea ce priveşte suprafaţa de concurs.

"Le iubesc pe toate.

Sincer, abia aştept să concurez în toate raliurile. Cu siguranţă traseul nu va fi foarte curat pe raliurile de pietriş care urmează, dar nu vom avea îngrijorările de până acum pentru prima maşină care iese pe traseu. Cred că în Finlanda, Japonia şi Anglia putem fi avantajaţi dacă va fi mult noroi. Dar nu îmi pasă. Aşa cum am spus, vreau să revin acolo, să pilotez şi să încurc echipele constructorilor", a mai precizat el.

După primele şase etape din acest sezon, Solberg ocupa locul 5 în clasament cu 63 de puncte.

Via | WRC

Comentarii (1)

  • Interviurile din Portugalia cu pilotii Ford mai apar? :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru