Suedia PS 2-4/21: Loeb conduce in fata lui Hirvonen

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.02.2010
Sebastien Loeb este lider in Raliul Suediei dupa primele patru probe speciale, avand un avans de peste 4 secunde in fata lui Mikko Hirvonen.

Dupa ce Dani Sordo a preluat conducerea in Raliul Suediei dupa prima proba speciala, sextuplul campion mondial Sebastien Loeb s-a impus fara emotii in urmatoarele doua probe speciale.

Chiar daca s-a recunoscut invins in cea de-a patra proba speciala, pilotul echipei Citroen nu a putut fi detronat de pe prima pozitie in clasamentul general, acolo unde are un avans de 4.1 secunde in fata rivalului sau din sezonul precedent, Mikko Hirvonen.

"Conditiile sunt bune pentru mine. Drumul a fost acoperit complet de gheata si nu am avut probleme. Este atat de frig incat gheata este dura si aderenta nu este atat de ridicata, asa ca masina a fost putin nervoasa. Cred ca a fost o proba speciala buna, dar nu a fost usor", a declarat Loeb la finalul celei de-a doua probe speciale.

Hirvonen a urcat pe treapta a doua in urma victoriei din a patra proba speciala, dupa ce anterior terminase probele speciale pe locurile 3 si 2. Intre timp, Sordo s-a mentinut in topul primilor trei piloti in toate cele trei probe speciale desfasurate astazi, insa faptul ca nu a reusit sa se impuna in niciuna dintre ele l-a coborat pe locul 3 in clasamentul general, la aproape doua secunde in spatele lui Hirvonen si la 6 secunde de coechipierul sau.

Primii trei clasati s-au distantat deja decisiv in lupta pentru victorie in Raliul Suediei, intrucat Jari Matti Latvala ocupa locul 4 la 18 secunde in spatele lui Loeb.

Lucrurile au devenit si mai clare in ultima jumatate a topului 10, ca urmare a faptului ca Sebastien Ogier si Marcus Gronholm sunt la peste 30 de secunde in spatele liderului. Desi era creditat cu sanse la victorie, Petter Solberg ocupa doar locul 9 in clasamentul general si este la aproape un minut in spatele lui Loeb.

Intre timp, Kimi Raikkonen continua sa se acomodeze in Campionatul mondial de Raliuri la volanul unei masini Citroen C4 WRC. Campionul mondial al Formulei 1 din sezonul 2007 ocupa locul 11 la general si este la 2 minute si 8.9 secunde in spatele lui Loeb. Cea mai buna clasare a finlandezului in probele speciale de vineri a fost locul 11, obtinut in probele speciale 3 si 4. "Nu a fost un start prea bun, dar ce pot face? Sper sa merg mai bine in urmatoarele probe speciale", a precizat Raikkonen.

Iata configuratia clasamentului general dupa primele patru probe speciale:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Dif
 1  Sebastien Loeb  Citroen
 33:53.2
 2  Mikko Hirvonen  Ford  4.1
 3  Dani Sordo  Citroen  6.0
 4  Jari Matti Latvala  Ford  18.0
 5  Sebastien Ogier  Citroen  34.4
 6  Marcurs Gronholm  Ford  42.5
 7  Mads Ostberg  Subaru  54.6
 8  Henning Solberg  Ford  58.1
 9  Petter Solberg  Citroen  58.6
 10  Matthew Wilson  Ford  1:39.7
 11  Kimi Raikkonen  Citroen  2:08.9

 

La finalul celei de-a patra probe speciale urmeaza 30 de minute in parcul de service, dupa care pilotii vor repeta cele trei probe speciale din aceasta dimineata intre orele 14:33 - 18:08, cand este programata o noua vizita in parcul de service.

Comentarii (5)

  • WRC
    Cineva stie daca se prinde pe vreun post de tel ?
    0 1
  • WRC
    tocmai am verificat programul Eurosport si nu apare WRC nici azi,nici maine,nici duminica.are cineva mai multe informatii ? :(
    0 1
  • Transmisii TV
    Sezonul 2010 de WRC este transmis pe postul MotorsTV (cred ca este disponibil pe RCS si DigiTV, poate si pe UPC. Din cate stiu, Eurosport a renuntat la drepturile TV pentru acest sezon din cauza costurilor prea mari.
    0 1
  • schumy1969
    motors tv
    motors tv nu mai este pe digitv de aproximativ 2 ani
    0 1
  • NeoGalaxy
    Sa faca fanii aia 800000000000 ai lui Kimi o petitie si poate TVR-ul in loc de Formula 1 care oricum este de rahat acuma ca nu mai este Kimi, sa dea WRC-ul. Dar ce stiu eu :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru